Najnovije vesti

SMRT ČOVEKA KOJI JE ZA ŽIVOTA PROGLAŠEN MRTVIM: Oglasio se direktor Doma zdravlja u Čačku i evo kako to objašnjava!
Foto: Kurir

Dr Aleksandar Pajović

SMRT ČOVEKA KOJI JE ZA ŽIVOTA PROGLAŠEN MRTVIM: Oglasio se direktor Doma zdravlja u Čačku i evo kako to objašnjava!

Društvo

Povodom slučaja da je živ čovek proglašen mrtvim dolazila je i zdravstvena inspekcija, sazvan je i etički odbor i stručni savet

Dr Aleksandar Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku, pri kome radi i Hitna pomoć, juče se povodom skandala, jer su lekari mrtvim proglasili živog čoveka, prvi put oglasio u javnosti.

- U Hitnu pomoć stigao je poziv iz Lipnice za pacijenta Predraga Gostiljca, koji je inače hronični bolesnik i operisan je od tumora mozga. Naša ekipa je primila poziv u 17.55 i krenula na intervenciju, u 18.20 bila je u kući. Prema izjavi doktora Momira S., specijaliste urgentne medicine, koji je išao u tu kućnu posetu zajedno sa ekipom, kod pacijenta su nastupili takozvani nesigurni znaci smrti. Misli se da je došlo do prestanka rada srca i disanja, što je doktor i konstatovao.

Dr Aleksandar Pajović
Dr Aleksandar Pajovićfoto: Printscreen

Zajedno s porodicom pacijenta su preneli na krevet i otišli iz kuće. Napisana je sprovodnica za leš, a potvrda o smrti se izdaje tek kasnije, i do 24 sata, u stanici Hitne pomoći. Ekipa se vratila i samo što je stigla, u 19.10 iz istog domaćinstva usledio je poziv i rečeno je da pacijent pokazuje vitalne znake, da je živ. U 19.30 ekipa sa istim doktorom je došla u kuću Gostiljca, izmerila mu tenziju, šećer i pritisak. Pacijent je pokazivao vitalne znake i prevezen je na neurologiju - rekao je dr Pajović.

Povodom slučaja da je živ čovek proglašen mrtvim dolazila je i zdravstvena inspekcija, sazvan je i etički odbor i stručni savet. Biće sazvana i komisiju za unutrašnju kontrolu kvaliteta rada.

- Na osnovu svih zaključaka i stavova biće pokrenut i disciplinski postupak, ako ove institucije budu konstatovala da za to ima osnova - kaže dr Pajović.

Kurir / Denis Čeković

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VRATIO SE SA ONOG SVETA I POČEO DA KOMUNICIRA! Evo kako sada izgleda Čačanin koji je ustao iz mrtvih!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...