NOVOGODIŠNJA ŽELJA ILI REALNA POTREBA
Foto: Shutterstock

NOVOGODIŠNJA ŽELJA ILI REALNA POTREBA

Društvo -

Nedavno ste uzeli svoj prvi stan. Kupovina nekretnine posle godina podstanarskog staža je veliki događaj za svaku porodicu. Želite da svaka sitnica legne na svoje mesto i da taj stan izgleda kao savršeno porodično gnezdo.

Proslavili ste prvu Novu godinu na novoj adresi. Tu su sada i novogodišnji pokloni, ali i uspomene i stvari koje ste doneli u stan, pa nikako da sve smestite. Shvatili ste da novogodišnja želja postaje i realna potreba, pa da ipak morate renovirati stan kako biste stvorili topli dom baš po svojoj meri. Sve to donosi nove dileme i troškove, jer kada se slegla početna euforija, a zatim i novogodišnje uzbuđenje, shvatili ste da bi u vašem novom domu mnogo toga trebalo promeniti ili srediti. Vreme je za pravljenje planova koji obuhvataju i sve prethodne obaveze koje ste imali. Prvi korak u tome je novi nameštaj i stolarija, ali pored toga voleli biste da renovirate kupatilo i napravite kuhinju po svom nacrtu. Još uvek vas „guši“ keš kredit koji ste ranije uzeli i preostali troškovi nakon slavlja koji su ipak bili malo veći nego što ste očekivali. Svakako bi sada trebalo sesti i napraviti dobru računicu kako biste izgurali ono što ste poželeli.

Prvi korak na putu da stvorite dom kakav zaista želite jeste izmirenje postojećih finansijskih obaveza, kako biste realniji sagledali želje i mogućnosti tokom renoviranja stana, što nije baš jednostavno. Drugi korak jeste angažovanje majstora od poverenja i savetovanje sa arhitektom, kako biste napravili finansijsku konstrukciju. Ali, bez podrške banke jasno vam je da ostvarenje plana nije moguće.

Možda je ipak najbolje da prvo posetite jednu od poslovnica Addiko banke i zajedno napravite adekvatan plan kako da spojite sve vaše finansijske obaveze u jednu i uz to uzmete potreban keš za renoviranje stana. Pored svega, biće vam mnogo lakše i jednostavnije da krenete ispočetka samo sa jednom, manjom ratom. Krediti se odobravaju klijentima koji prenesu zaradu u Addiko banku, uz minimalnu dokumentaciju i brzu proceduru obrade, što predstavlja značajnu prednost kada pravite planove i postavljate rokove.

Najmanji iznos kredita za refinansiranje iznosi 600.000 dinara što deluje kao prava mera za parove koji počinju da grade svoj zajednički život. Iznos koji uzimate može dostići cifru od 3.000.000 dinara, dok dodatni keš može biti do 50 odsto od iznosa za refinansiranje, a maksimalno do 600.000 dinara, i sve to uz nominalnu varijabilnu kamatnu stopu već od 8,49 odsto. Rok na koji možete otplaćivati ovu vrstu kredita je od 5 do 12 godina. Kada sve stavite na papir, znaćete koliko će vam keša biti potrebno da sve što ste zamislili i ostvarite, a potreban novac će se naći na vašem računu čim dostavite dokaz o primanjima.

Refinansiranje je sigurno jedan od načina da, uz pomoć dobre finansijske konstrukcije, arhitekte i proverenih majstora, ono što je bila zamisao na papiru može postati dom po vašoj meri.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja