JEVREJSKA OPŠTINA BEOGRAD OSUDILA SKUP NEDIĆEVACA: To je skrnavljenje žrtava koje je njegova vlada deportovala na Staro sajmište
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

osuda

JEVREJSKA OPŠTINA BEOGRAD OSUDILA SKUP NEDIĆEVACA: To je skrnavljenje žrtava koje je njegova vlada deportovala na Staro sajmište

Društvo -

Jevrejska opština Beograd je danas osudila skup podrške rehabilitaciji Milana Nedića, koji je održan u centru Beograda povodom godišnjice njegove smrti.

Kako je navedeno u saopštenju, skup pre dva dana nikako ne priliči Beogradu kao slobodarskom gradu, koji je uvek štitio sve svoje građane bez razlike na veru i naciju: Jevreje, Rome i sve druge nacionalnosti.

Građani Beograda su vekovima zajedničkim snagama rame uz rame gradili i branili ovaj grad i njegovo kulturno nasleđe.

Nedićevci u Beogradu
Nedićevci u Beogradufoto: Tanjug/Sava Radovanović

"Beograd je grad gde se poštuje demokratija, sloboda izražavanja, ali miting ovakvog sadržaja ugrožava slobodarski duh Beograda, čiji su se građani borili protiv fašizma i ugnjetavanja. I skrnavi sećanje na žrtve koje su uz pomoć Nedićeve vlade deportovane na Staro sajmište, sećanje na sve građane Beograda koji su pali za slobodu ovog grada".

Jevrejska opština poručuje da Beogradu, koji je svetska metropola, ne bi trebalo da ima mesta za nacističke kolaboracioniste poput Nedića i promociju fašizma.

U nedelju je u centru Beograda održan skup u znak sećanja na lik i delo predsednika kvislinške srpske vlade Milana Nedića, u organizaciji "Srpskog carostavnika" i "Srbske akcije - podvig i borba", malo poznatih u javnosti.

Istovremeno je održan i "kontramiting".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Tanjug/Sava Radovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja