SRCE DA VAM PREPUKNE! Nebojšu Glogovca gledaćemo u još 3 premijere! Za 10 dana kao Vukana u Nemanjićima!
Foto: Fonet/ Nebojša Krstić

BIO JE VELIKI GLUMAC

SRCE DA VAM PREPUKNE! Nebojšu Glogovca gledaćemo u još 3 premijere! Za 10 dana kao Vukana u Nemanjićima!

Društvo -

Jedna od poslednjih uloga Nebojše Glogovca, u kojoj ćemo ga tek gledati, bila je u seriji Gordana Mihića "Nemanjići – rađanje kraljevine", u režiji Marka Marinkovića. U ovom istorijskom spektaklu Glogovac je tumačio lik Vukana Nemanjića, sina Stefana Nemanje i brata Stefana Prvovenčanog i Svetog Save.

Gledaoci su imali priliku da vide pilot epizodu u novogodišnjoj noći, a emitovanje ostalih epizoda kreće sledeće subote na Javnom medijskom servisu Srbije.

Prva epizoda je na programu u subotu 17. a druga u nedelju 18. februara. Ostale epizode biće emitovane nedeljom. Nebojša Glogovac se pojavljuje u četvrtoj epizodi serije "Nemanjići - rađanje kraljevine". Glogovac tumači lik Vukana Nemanjića koji je bio zetski kralj i veliki župan Raške, kome otac nije dodelio presto, iako je bio najstariji sin. Njegov sukob sa bratom koji se završio građanskim ratom, čini od Vukana tragični dramski lik – priča Saša Radojević urednik serije ”Nemanjići - rađanje kraljevine”.

U seriji Vukanovu suprugu je tumačila Jelena Đukić koja kaže da joj je ta saradnja ostala u najlepšem sećanju.

foto: Nemanja Pančić

- Nebojša je bio kvalitetan glumac i čovek, prava zvezda. Bolju saradnju u životu nisam imala. Taj zajednički rad pamtim kao dar sa neba. Imala sam mogućnost da budem sa njim u kadru, ali i da se šalim tokom snimanja. Nešto specifično i posebno je bilo u tom čoveku, što ja skoro nisam videla. Radovao se ovoj ulozi i to se najbolje videlo po njegovom odnosu u radu. Na snimanja je uvek dolazio spreman i nikada mu ništa nije bilo teško. Snimali smo u Trebinju i Novom Pazaru. Sećam se da mi je tada pričao o svom odrastanju u Trebinju i da ga za taj grad vežu divne uspomene - priseća se Jelena.

I koleginica Jelena Gavrilović koja u seriji „Nemanjići...“ tumači Evdokiju Anđel, prvu ženu srpskog velikog župana Stefana Nemanjića, se priseća rada sa Glogovcem.

- Grupnu scenu smo imali Nebojša, Vojin Ćetković, Nada Šargin i ja. Lako i brzo smo je završili. Bio mi je zadovoljstvo da igram sa njim jer je Nebojša bio moj omiljeni glumac. Sećam ga se još iz „Ubistva sa predumišljajem“ koji je moj omiljeni film. Uvek je bio raspoložen na snimanjima, veliki profesionalac i šarmantan čovek. Bio je večita inspiracija svima – tvrdi Gavrilovićeva.

Inače, posle „Nemanjića“, čiji prvi ciklus počinje za nedelju dana, Glogovac je snimio i filmove „Zaspanka za vojnike“ i „Južni vetar“, čije se premijere očekuju do jeseni.

foto: Public

Nažalost, Nebojša Glogovac je treći glumac iz serije „Nemanjići“ , koji je preminuo pre početka emitovanja ovog domaćeg projekta. Pre njega su nas napustili Tomo Kuruzović i Bogoljub Mitić.

(Kurir.rs/Blic/Dafina Dostanić/Foto Fonet/Nebojša Krstić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! A U BEOGRADU...MUK!!! Nema više Nebojše Glogovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track