Zoran Sekulić: Autogol državnog sekretara za medije
Foto: Fonet/Imre Szabo

Zoran Sekulić: Autogol državnog sekretara za medije

Društvo -

BEOGRAD - Direktor i glavni i odgovorni urednik novinske agencije FoNet Zoran Sekulić ocenio je danas da je državni sekretar za medije Aleksandar Gajović nedavnim izjavama "skandalizovao medijsku zajednicu", ali da je nije iznenadio.

"On je dao autogol i u odnosu na medijsku zajednicu i u odnosu na vladu čiji je član. On je sebe diskreditovao kao sagovornika", rekao je Sekulić za N1.

Gajović je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa naveo da Ministarstvo ne može da štiti novinare, da oni treba sami da se štite, da se potenciraju napadi na novinare koji nisu provladini, kao i da ga interesuje i "verzija druge strane, odnosno ko, šta i da li uopšte neko stoji iza napada".

Sekulić je rekao da Gajović ne samo da opravdava, već i relativizuje napade na novinare. "Ovako ne bi govorio ni čovek koji nema veze sa novinarstvom i koji ne razume novinarstvo", rekao je Sekulić.

Urednik FoNeta je podsetio na kontroverze o medijskoj strategiji i dodao da je, posle Gajovićevih izjava, sa njim teško razgovarati o bilo čemu. "Posebno pošto je premijerka Ana Brnabić rekla da mediji nisu neprijatelji. Ako mediji nisu neprijatelji, kako onda tumačiti njegove izjave?", upitao je Sekulić.

Sekulić je rekao da premijerka Brnabić nije pokušala da odbrani Gajovića ali da je na zahteve za njegovom smenom reagovala parcijalno i zamenom teza skrenula debatu na drugi teren.

"Uopšte se ne bavi izjavama Gajovića, nego govori šta su njena saradnica i ona lično uradile povodom slučaja pretnje novinaru N1 Nikoli Radišiću", rekao je Sekulić

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Imre Szabo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track