(KURIR TV) NEBOJŠA GLOGOVAC SAHRANJEN UZ SUZE I JECAJ HILJADE LJUDI: Video je da zemlja nije za njega, Bog uzima najbolje od nas!
Foto: Dado Đilas, Vladimir Šporčić, Marina Lopičić

POSLEDNJE ZBOGOM VELIKOM GLUMCU

(KURIR TV) NEBOJŠA GLOGOVAC SAHRANJEN UZ SUZE I JECAJ HILJADE LJUDI: Video je da zemlja nije za njega, Bog uzima najbolje od nas!

Društvo -

Glumac Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Sahrana je počela opelom u 14h u crkvi Sv. Nikole uz hor Divne Ljubojević.

Glumac je sahranjen pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

foto: Dado Đilas

Otac Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac, služio je opelo uz mitropolita Amfilohija Radovića, dok sinovi nose krst.

"Nebojša je video da zemlja nije za njega i zato bog uzima najbolje od nas", rekao je Amfilohije.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Komemorativni skup održan je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.

foto: Dado Đilas

Kolege i prijatelji Nikola Đuričko i Vojin Ćetković poneli su sanduk.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vlada Šporčić

Među prvima stigli su Emir Kusturica i Sloboda Mićalović, zatim pevač Sergej Ćetković, Aleksandar Srećković Kubura, Vukašin Marković, Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Ivica Dačić, Olja Bećković, Milan Vasić...

foto: Dado Đilas
foto: Vlada Šporčić

Stotine ljudi okupilo se na Novom groblju, pola sata pre sahrane, kako bi izjavili saučešće porodici i odali počast slavnom glumcu.

foto: Dado Đilas

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini."Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

foto: Vladimir Šporčić

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

1 / 52 Foto: Vlada Šporčić

(Kurir, Foto:Dado Đilas/Vladimir Šporčić/Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track