Brnabićeva: O smenama neću govoriti, to ne bi bilo korektno
Foto: Zorana Jevtić

Kadrovska rešenja

Brnabićeva: O smenama neću govoriti, to ne bi bilo korektno

Društvo -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da o eventualnim smenama i kadrovskim rešenjima u Vladi neće govoriti u medijima jer to "institucionalno ne bi bilo korektno".

Na pitanje da li će biti smenjen državni sekretar u Ministarstvu za kulturu i informisanje Aleksandar Gajović, kao što to traže novinarska udruženja, premijerka je rekla da osuđuje sve napade na novinare ali i dodala da je potrebno reći punu istinu o tim napadima.

"Policija je odmah reagovala na najprofesionalniji način na verbalni napad na novinara televizije N1 Nikolu Radišića. To reagovanje policije je pravi dokaz politike Vlade Srbije", kazala je ona novinarima posle obilaska radova na sanaciji internata Vojne gimnazije u Beogradu.

Brnabić je ocenila da moraju postojati isti standardi kada je reč o novinarskim slobodama. "Svi zajedno moramo imati iste standarde. To je civilizacijska norma, kao što nije civilizacijska norma da pojedini predstavnici novinarskih udruženja na društvenim mrežama napadaju izabrane predstavnike vlasti", kazala je Brnabić.

Gajović je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa naveo da Ministarstvo ne može da štiti novinare, da oni treba sami da se štite, da se potenciraju napadi na novinare koji nisu provladini, kao i da ga interesuje i "verzija druge strane, odnosno ko, šta i da li uopšte neko stoji iza napada".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo šta je Vučić u Zagrebu poručio Srbima i Hrvatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track