(FOTO) DANAS JE SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA: Divan prizor, pušteno na stotine balona za podršku deci oboleloj od raka!
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

I ja se borim! U Srbiji akcija prikupljanja novca za kliniku u Nišu

(FOTO) DANAS JE SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA: Divan prizor, pušteno na stotine balona za podršku deci oboleloj od raka!

Društvo -

Za opremanje odeljenja je potrebno još 17 miliona dinara

BEOGRAD - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka u Srbiji (NURDOR) u više od 40 gradova i opština humanitarnom akcijom obeležiće danas Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar.

Cilj kampanje "I ja se borim!" u Srbiji je podrška opremanju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečije interne bolesti u Nišu. Za opremanje tog odeljenja je potrebno još 17 miliona dinara.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

SMS broj za novčanu podršku je 1150, a cena poruke je 100 dinara. Broj tekućeg računa kod banke Unikredit (UniCredit) za donacije je 170-30010715002-76.

Predstavnici tog udruženja pozvali su građane da se u podne okupe na centralnim gradskim trgovima u znak podrške deci koja se bore sa tom bolešću i da se sete onih koji su izgubili bitku.

Na stotine zelenih balona pušteno u Novom Sadu

Na stotine zelenih balona pušteno je danas sa novosadskog Trga slobode u znak podrške i solidarnosti sa decom obolelom od raka, ali i u znak sećanja na mališane koji nisu uspeli da se izbore sa tom zloćudnom bolešću. Baloni su pušteni tačno u 13 časova.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Tadicionalno je i ove godine veliki broj Novosađana i institucija iz tog grada podržalo akciju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a za mališane je priređen kulturni program, na kome su učestvovali, između ostalih, dečiji hor i mađioničari.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sa centralnog novosadskog trga poslata je poruka podrške porodicama čija su deca obolela od te opake bolesti uz napomenu da je kancer kod dece u 70 odsto slučajeva izlečiv, ukoliko se na vreme ustanovi i adekvatno medicinski tretira.

Iz NURDOR-a pozivaju sve prijatelje, roditelje, volontere i javne ličnosti da pomognu rad te organizacije i daju doprinos u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U toku 2018. godine NURDOR očekuje završetak tog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije, a za trehu fazu tog projekta potrebno je prikupiti još 17 miliona dinara Ta organizacija je danas na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije, organizovala manifesetacije povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug/Foto: Fonet/Nurdor)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track