Kurir prati Kodeks novinara Srbije
Foto: Zorana Jevtić

AMG i Savet za štampu

Kurir prati Kodeks novinara Srbije

Društvo -

Predstavnici Saveta za štampu i medijskog odeljenja OEBS u Srbiji u razgovoru sa novinarima dnevnog lista Kurir, analizirajući primere kršenja Kodeksa novinara, predložili su niz koraka koji bi Kurir, kao jedan od najtiražnijih dnevnika u zemlji, ali i jedan od najposećenijih sajtova, učinili još kvalitetnijim

„Adrija medija grupa“, kao najveća medijska kuća u regionu, u saradnji sa Savetom za štampu započela je obuku svojih novinara koja za cilj ima kontinuirano usavršavanje u pogledu izveštavanja u skladu s Kodeksom novinara, kao i obezbeđivanje neophodnih znanja i jačanja uloge medija i podizanja profesionalnih standarda.

Predstavnici Saveta za štampu i medijskog odeljenja OEBS u Srbiji u razgovoru sa novinarima dnevnog lista Kurir, analizirajući primere kršenja Kodeksa novinara, predložili su niz koraka koji bi Kurir, kao jedan od najtiražnijih dnevnika u zemlji, ali i jedan od najposećenijih sajtova, učinili još kvalitetnijim.

- Održan je prvi od tri planirana sastanka sa novinarima i urednicima rubrike Stars. Narednih dana razgovaraćemo sa kolegama iz Hronike, Društva i Politike. Mi smo im ukazali na greške koje su u proteklom periodu napravili, a oni su govorili o profesionalnim i etičkim dilemama sa kojima se svakodnevno suočavaju. Zajednički cilj nam je da poštovanje profesionalnih standarda podignemo na viši nivo i povećamo poverenje čitalaca - kaže Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu.

foto: Kurir

Pored nje, sastanku sa novinarima Kurira prisustvovali su i Miroslav Janković, pravni savetnik u medijskom odeljenju Misije OEBS u Srbiji, kao i Petar Jeremić, član Komisije za žalbe Saveta za štampu i predsednik IO UNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja