NE U NATO, KUKALA NAM MAJKA: Miloševićev vojnik bacio bombu na ambasadu SAD pa se razneo!
Foto: Profimedia, Facebook

Reči napadača na Ambasadu SAD u Podgorici

NE U NATO, KUKALA NAM MAJKA: Miloševićev vojnik bacio bombu na ambasadu SAD pa se razneo!

Društvo -

Kraljevčanin Dalibor Jauković (43) na svom Fejsbuk profilu se hvalio da ga je juna 1999. Slobodan Milošević odlikovao za zasluge u odbrani i bezbednosti otadžbine

Bivši pripadnik vojske nekadašnje SR Jugoslavije Dalibor Jauković (43) bacio je juče bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, a potom se razneo drugom kašikarom!

Jauković, koji je rođen u Kraljevu a živeo je u Podgorici, pohvalio se na svom Fejsbuk profilu da ga je juna 1999, posle NATO bombardovanja SRJ, tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević odlikovao Ordenom za zasluge u odbrani i bezbednosti „za izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka“. Odlikovanjem se pohvalio uz status: „Ne u NATO, kukala nam majka.“

foto: Facebook

Poslednja njegova objava na Fejsbuku je o predsedniku SAD Donaldu Trampu. Radi se o nekakvom zabavnom kvizu: Tramp drži Jaukovićevu fotografiju, a pored piše da je on ovom fotografijom osvojio večeru sa prvom damom SAD Melanijom Tramp u Beloj kući.

O eksplozijama koje su odjeknule pola sata posle ponoći policiju su obavestili građani, a službenici Centra bezbednosti Podgorica su nakon obilaska terena preko puta zgrade ambasade, na obali reke Morače, pronašli beživotno telo Jaukovića. Motiv napada zasad nije poznat, a istraga je u toku.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Stejt department je saopštio da Ambasada SAD „sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja“. Ni podsekretar Stejt departmenta Stiv Goldstin nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namernom samoubilačkom aktu. Ambasada je, ipak, upozorila sve državljane SAD da izbegavaju područje zgrade tog diplomatskog predstavništva.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović očekuje da u najkraćem roku budu rasvetljene sve okolnosti u vezi s napadom na Ambasadu SAD u Podgorici.

- Crna Gora će i ubuduće predstavljati primer sigurne države za sve svoje građane i predstavnike drugih zemalja koji u njoj borave - kazao je Brajović.

U nemilom događaju nije bilo drugih žrtava.

Reakcija

FBI ISTRAŽUJE PROFILE NA MREŽAMA

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković izjavio je da se u saradnji s FBI vrši provera naloga na društvenim mrežama koje je Jauković koristio, kao i da policija proverava da li je radio sam ili je imao saučesnike i koji su motivi njegovog napada.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Profimedia, Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OPSADNO STANJE U PODGORICI: Specijalci čuvaju američku ambasadu! PRVI SNIMCI diplomatskog predstavništva posle napada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track