SRBIJA IZLAZI IZ DEBELOG MINUSA: Stiže toplije vreme, čuvajte se ledenica
Foto: Shutterstock

RHMZ

SRBIJA IZLAZI IZ DEBELOG MINUSA: Stiže toplije vreme, čuvajte se ledenica

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na pojavu ledene kiše, koja se u pojedinim delovima očekuje već danas, a potom i na intenzivnije topljenje snega.

Građanima se zato savetuje da vode računa kako ih ne bi povredile ledenice, koje, zbog porasta temperature, mogu padati s objekata.

Prema prognozi RHMZ, danas i sutra će minimalna temperatura biti od minus tri do nule, dok će se najviša kretati do tri stepena u plusu. Meteorolozi upozoravaju da se do 10. marta očekuje intenzivnije topljenje snega na jugu Srbije, a od ponedeljka, uz porast temperature i pojačanje južnog vetra, i u ostalim krajevima.

Od ponedeljka se u gotovo celoj Srbiji očekuju znatno više temperature, koje će u sredu ići i do 13 stepeni. Početkom nedelje očekuju nas i sunčani intervali, a već od utorka kiša će padati u skoro celoj zemlji. Od utorka će temperatura tokom celog dana biti u plusu, pa se očekuje naglo topljenje snega. U ponedeljak i utorak u košavskom području i na planinama biće vetrovito, navode u RHMZ.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAGLAVLJENI STE U SNEGU?! Ovo su pet svari koje morati imati uz sebe u toj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track