VOZAČI, OPREZ: Opasnost od odrona i klizišta
Foto: Dragana Udovičić

STANJE NA PUTEVIMA

VOZAČI, OPREZ: Opasnost od odrona i klizišta

Društvo -

Porast dnevnih temperatura i povremeno slaba kiša, donosi otapanje snega u višim planinskim predelima ali i potecijalnu opasnost od mogućih odrona na putevima koji prolaze kroz useke i klisure, saopštio je AMSS.

Pored odrona opasnost mogu prestavljati i klizišta, koja mogu biti uzrok i prekida u saobraćaju. Smanjena vidljivost i mokar kolovoz stvaraju sve preduslove za nastanak saobraćajne nezgode.

U saopštenju se navodi da je juče popodne uspostavljen saobraćaj na delu auto-puta E-75 od naplatne rampe Doljevac na oko 1km prema Beogradu, kod Orljanskog brda, posle odronjavanja zemlje i kamenja. Saobraćaj se odvija dvosmerno levom stranom auto-puta, pravac Leskovac-Niš. Normalizovan je saobraćaj na deonici Kruševac - Đunis gde je zbog izlivanja reke Južne Morave u mestu Đunis prethodno važila obustava saobraćaja.

Zbog rušenja postojećeg kamenog zida, na snazi je izmena režima saobraćaja na deonici Lebane - Medveđa, državi put broj 39. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Normalizacija saobraćaja se očekuje do kraja meseca.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Na teretnim terminalima se na izlazu iz zemlje na GP "Batrovci" i "Šid" zadržavaju oko sat vremena.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track