PORODILIŠTE NARODNI FRONT DOBILO DONACIJU: Princeza Katarina častila zbog rođenja princa Stefana
Foto: Zorana Jevtić

Značajan poklon

PORODILIŠTE NARODNI FRONT DOBILO DONACIJU: Princeza Katarina častila zbog rođenja princa Stefana

Društvo -

Humano Princeza Katarina Karađorđević poklonila je najsavremeniji porođajni sto GAK „Narodni front“

Najsavremeniji porođajni sto, koji košta više od 16.000 evra, juče je Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ uručila princeza Katarina Karađorđević.

Donacija je obezbeđena u saradnji sa Lajflajnom i predstavlja simboličan poklon povodom nedavnog rođenja princa Stefana, sina princa Filipa i princeze Danice Karađorđević.

- Ovo je početak naše donacije za ovu godinu. Vi ste sjajni lekari, ali bez adekvatnih uslova i aparata ne možete da radite punim kapacitetom. Zato ćete mi napraviti jedan spisak, na kome će pisati ono što vam je po prioritetu najpotrebnije, a ja ću preko fondacije da pronađem način da vam isto i obezbedim.

Ako je to još sedam ovakvih stolova, kao što su lekari rekli, pozvaću sve sa kojima fondacija sarađuje da u narednih mesec dana što pre, hitno, obezbedimo najbolje porođajne stolove. Bebe i mame ne mogu da čekaju, one zaslužuju najbolje - rekla je princeza Katarina.

foto: Zorana Jevtić

Ona je sa lekarima obišla porodilište, videla u kakvom su sada stanju porođajni kreveti i koliko bi budućim mamama bilo udobnije da su svi savremeni kao ovaj.

Profesor dr Željko Miković, vršilac dužnosti direktora GAK „Narodni front“, kaže da je ova donacija izuzetno značajna, a naročito što je ovo porodilište najfrekventnije u Srbiji.

- Ovo porodilište je sa najvećim brojem porođaja. Prošle godine smo imali istorijski rekord od 7.500 porođaja, što prevazilazi broj iz prethodnih godina, a i svih drugih porodilišta. Najveći broj naših malih građana rađa se upravo u ovoj bolnici. Mi smo jako zahvalni na donaciji. Ovo je moderan krevet, zahvaljujući kome će žene imati bolje uslove na porođaju. Rad će se olakšati i nama lekarima jer se lako rasklapa u hirurški sto. Počeće da se koristi već sutra - rekao je dr Miković i zahvalio se na donaciji.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja