Najnovije vesti

(FOTO) SPREMNI ZA BORBU SA VATRENIM STIHIJAMA: Budući vatrogasci izveli završnu vežbu
Foto: MUP

Uvek na visini zadatka

(FOTO) SPREMNI ZA BORBU SA VATRENIM STIHIJAMA: Budući vatrogasci izveli završnu vežbu

Društvo

Polaznici prve klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno - spasilačkih jedinica izveli su danas u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu završnu vežbu na kojoj su pokazali obučenost i spremnost za obavljanje zadataka.

 

foto: MUP

 

Vežbi su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova Katarina Tomašević, saopštio je MUP.

 

foto: MUP

 

Budući vatrogasci izveli su vežbu gašenja požara na automobilu nakon sudara, spasavanja povređenog lica iz havarisanog vozila, rukovanje sa prenosnim pumpama iz kojih su ispuštani mlazevi vode i pene, kao i postupak rukovanja sa opasnim materijama saniranjem curenja hlorovodonične kiseline iz cisterne.

 

foto: MUP

 

Takođe, polaznici su uspešno obavili i gašenje požara koji je zahvatio krovnu konstrukciju i spasavanje osobe, koja je nakon urušavanja krovne konstrukcije povređena, navodi se u saopštenju.

 

foto: MUP

 

Osnovna obuka vatrogasaca, koji su se prijavili na konkurs koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo prošle godine i koji su prošli selekciju, kao i sam prijem na osnovu raspisanog konkursa realizuje se po prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastavu MUP-a 1992. godine.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...