(KURIR TV) PRED CRKVOM SVETOG NIKOLE ZAPLAKALI SU PORODICA, PRIJATELJI I NEBO: Na Novom groblju održan pomen Nebojši Glogovcu
Foto: Vladimir Šporčić

Slavni glumac počiva u Aleji zaslužnih građana

(KURIR TV) PRED CRKVOM SVETOG NIKOLE ZAPLAKALI SU PORODICA, PRIJATELJI I NEBO: Na Novom groblju održan pomen Nebojši Glogovcu

Društvo -

BEOGRAD - U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju danas je održan četrdesetodnevni pomen slavnom glumcu Nebojši Glogovcu.

Pomen je počeo nešto pre 11 časova u crkvi Svetog Nikole uz pojanje hora Divne Ljubojević.

foto: Vladimir Šporčić

Među prvima su na groblje stigli Glogovčevi najmiliji, otac Milovan, majka Milena, supruga Milica sa kojom ima ćerkicu Sunčicu, prva supruga Mina i sinovi Miloš i Gavrilo, ali i kolege Dragan Mićanović, Nikola Đuričko i Vojin Ćetković.

foto: Vladimir Šporčić

Nakon pomena u crkvi, porodica i prijatelji pokojnog umetnika zaputili su se zajedno, u koloni, do grobnog mesta u Aleji zaslužnih građana.

foto: Vladimir Šporčić

Hor i sveštenici pojali su na mestu glumčevog večnog počinka, a na čelu je, u tišini, stajao njegov otac Milovan. Samo se na kraju tužnoj koloni obratio rečima: "Hvala što ste došli da se pomolimo za Nebojšu..."

1 / 14 Foto: Vladimir Šporčić

Nebojša Glogovac je sahranjen 12. februara pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića. Opelo je služio glumčev otac, sveštenik Milovan Glogovac, uz mitropolita Amfilohija Radovića, dok su sinovi nosili krst.

foto: Vladimir Šporčić

Komemorativni skup održan je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.

foto: Vladimir Šporčić

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

foto: Aleksandar Jovanović

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

(Kurir.rs/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! A U BEOGRADU...MUK!!! Nema više Nebojše Glogovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track