Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ: Trudnicama i porodiljama pomoć od 1. jula
Foto: Beta/Miloš Miškov

mere populacione politike

PREMIJERKA BRNABIĆ: Trudnicama i porodiljama pomoć od 1. jula

Društvo

KRIVAJA - Najavljene mere populacione politike počeće da se primenjuju od 1. jula, kada počinje i primena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, i odnosiće se na svu decu rođenu od 1. januara ove godine, najavila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Brnabić je novinarima u Krivaji rekla da trudnice, odnosno porodilje prva finansijska sredstva mogu da očekuju već od 1. jula.

foto: Shutterstock

Brnabić je navela i da će Savet za populacionu politiku ustanoviti nagradu za kompanije koje su najbolje uskladile rad i materinstvo. 

Dodala je da su neke mere već zaživele, pre svega one koje se tiču e-uprave. Tako, na primer, roditelji mogu preko e-bebe da prijave novorođenče već u porodilištu i bez dokumenata, rekla je Brnabić.

Navela je i da je uvedeno e-prijavljivanje za roditeljski dodatak u porodilištu, besplatno i samo sa ličnom kartom. "To funkcioniše u Zrenjaninu, Leskovcu, Loznici, Beogradu, uvodimo u Smederevo, a do kraja septembra funkcionisaće u celoj zemlji. Time smo i veliku administrativnu barijeru skinuli sa leđa roditelja", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...