HUMANITARNA IZLOŽBA: Karađorđevići otvorili Vaskršnji bazar rukotvorina
Foto: Printscreen

POKROVITELJI

HUMANITARNA IZLOŽBA: Karađorđevići otvorili Vaskršnji bazar rukotvorina

Društvo -

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, zajedno sa princezinom sestrom Beti Rumeliotis, svečano su juče otvorili tradicionalni Vaskršnji bazar rukotvorina žena izbeglica i dece sa posebnim potrebama u šoping-centru „Big fešn“.

Više od 40 žena i dece iz cele Srbije izlaže na ovogodišnjem bazaru, a sav prihod je namenjen za pomoć ovim ugroženim kategorijama.

- Imaćete priliku da vidite i uživate u divnim rukotvorinama ovih talentovanih žena i njihovih udruženja. Praveći ove rukotvorine ove dame izdržavaju svoje porodice u teškim vremenima i sav prihod ići će za podršku ovim ženama, njihovim porodicama i udruženjima. Želim svima mnogo uspeha i hvala vam na velikoj podršci. Hristos vaskrse, srećan vam Vaskrs! - rekla je Katarina.

Fondacija princeze Katarine već dugi niz godina organizuje tradicionalne božićne i vaskršnje bazare sa ciljem da pomogne raseljenima, izbeglicama i socijalno ugroženim kategorijama da prodaju svoje proizvode i zarade kako bi najveće hrišćanske praznike proveli sa svojim porodicama neopterećeni finansijskim problemima. Vaskršnji bazar biće otvoren i danas od 10 do 22 sata.

Kurir / E.K.

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track