GRAĐANI PODRŽALI AKCIJU: Za sedam dana blizu 140.000 besplatnih preventivnih pregleda
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

veliki odziv

GRAĐANI PODRŽALI AKCIJU: Za sedam dana blizu 140.000 besplatnih preventivnih pregleda

Društvo -

BEOGRAD - Blizu 140.000 građana odazvalo se akciji besplatnih preventivnih pregleda, koju je organzovalo Ministarstvo zdravlja.

Kod više hiljada građana preventivnim pregledom prevenirano je ozbiljno oboljenje, što predstavlja i najznačajniji rezultat ove akcije, saopštilo je Ministarstvo.

Sedmog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koju Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, ponovo je zabeležen izuzetno veliki odziv građana, navodi se u saopštenju.

Do 16 sati, u 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, ukupno 18.164 građana obavilo je preventivni pregled mladeža, uradilo ultrazvuk stomaka, a dame su bile u prilici da obave i ginekološke preglede.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovu akciju Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je u ukupno sedam dana akcije pregledano blizu 140.000 građana Srbije.

Tako visok odziv predstavlja i najbolju potvrdu jačanja javne svesti o značaju prevencije i preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja će u skladu sa iskazanim ogromnim interesovanjem građana za besplatne preglede nastaviti da organizuje iste, a poseban akcenat će biti dat prevenciji kancerogenih oboljenja, u okviru kampanje "Rak je izlečiv".

Ministarstvo zdravlja je, uz veliku zahvalnost građanima na podršci ovoj akciji, i ovoga puta posebnu zahvalnost iskazalo svim zdravstvenim radnicima, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima koji su učinili sve da građani brzo i efikasno obave preglede.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track