LUDNICA NA BATROVCIMA: Kamioni u kilometarskim kolonama, čeka se i po 8 sati!
Foto: Marina Lopičić/Arhivska Fotografija

Hrvati pojačano kontrolišu sva teretna vozila na ulasku u zemlju

LUDNICA NA BATROVCIMA: Kamioni u kilometarskim kolonama, čeka se i po 8 sati!

Društvo -

BEOGRAD - Teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko osam sati zbog pojačane granične kontrole koju granični organi Hrvatske sprovode nad svim teretim motornim vozilima na ulazu u tu zemlju.

Na GP Kelebija kamioni čekaju dva sata, a na GP Horgoš sat i po.

U narednom periodu, a posebno u predstojećim danima vikenda očekuje se talas pojačanog saobraćaja karakterističan za predpraznične uskršnje dane sa većim brojem vozila na putevima i mogućim dužim zadržavanjima na naplatnim rampama, ali i graničnim prelazima, saopštio je AMS S.

Povoljni uslovi za vožnju

Na putevima u Srbiji uslovi za vožnju su povoljni, dok se tokom vikenda očekuje pojačan saobraćaj zbog predstojećih uskršnjih praznika kao i moguće duže zadržavanje na naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a na graničnim prelazima na putničkim terminalima čeka se do 30 minuta.

Na izlaz iz Srbije kamioni čekaju na prelazu Horgoš 90 minuta, na Kelebiji 120 minuta, a na Batrovcima oko osam sati, što je posledica pojačane kontrole teretnih vozila koju granične službe Hrvatske sprovode na ulazu u njihovu zemlju.

Na brojnim deonicama u Srbiji u toku su radovi i potreban je dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Marina Lopičić/Arhivska fotografija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track