KO PREŽIVI, PRIČAĆE! OVOG APRILA PROMENIĆEMO SVA GODIŠNJA DOBA: Proleće nam se vraća već sutra, a za njim i novo zahlađenje! Evo kakve su nedelje pred nama
Foto: Filip Plavčić/Zorana Jevtić

Meteorolozi najavljuju smenu oblaka, sunca i kiše

KO PREŽIVI, PRIČAĆE! OVOG APRILA PROMENIĆEMO SVA GODIŠNJA DOBA: Proleće nam se vraća već sutra, a za njim i novo zahlađenje! Evo kakve su nedelje pred nama

Društvo -

Nakon toplih i sunčanih dana, vikend u Srbiji doneo je kišu sa osetnim zahlađenjem. Ipak, prognoze meteorologa najavljuju da bi prijatno prolećno vreme moglo da se vrati možda i brže nego što očekujemo.

foto: AP/Ilustracija

Naoblačenje i niže temperature sinoć su zahvatili veći deo zemlje, te je danas u Srbiji pretežno oblačno, vetrovito i hladnije nego prethodnih dana, uz povremenu kišu, a na visokim planinama moguć je čak i sneg.

NADVILI SE TMURNI OBLACI, ALI NE ZADUGO: Nedelja širom Srbije hladnija i kišovita, a proleće nam se vraća pre nego što se čini!

Međutim, meteorolozi tvrde da će sunce i vedro nebo već sutra prekriti veći deo zemlje.

foto: Printscreen RHMZ

"Sutra ujutru i pre podne po kotlinama se očekuje magla, a na jugoistoku kiša, dok se tokom dana prognozira sunčano vreme", kažu u RHMZ.

foto: Printscreen RHMZ

Oni dodaju da će vetar biti slab do umeren.

"U Vojvodini očekujemo severozapadni vetar, koji će u južnijim delovima Srbije tokom dana preći u južni i jugoistočni", objašnjavaju meteorolozi.

PROLEĆE, ALI NA KRATKO: Zahlađenje stiže u subotu veče! TOPLIJE OD PONEDELJKA

Minimalne temperature kretaće se između 3 i 8, a maksimalne između 14 i 17 stepeni Celzijusa.

foto: Printscreen RHMZ

"Prva polovina nedelje biće vrlo prijatna. Od ponedeljka do četvrtka biće sunčano i toplije, dok za četvrtak i petak prognoze govore da ćemo imati svežiji talas. Biće oblačno, mestimično s kišom, a u kotlinama su mogući pljuskovi i grmljavina", navode iz RHMZ-a.

foto: Printscreen RHMZ

U prvoj polovini sedmice u gradovima na jugu temperature će biti nešto niže, pa će u jutarnjim časovima u Kragujevcu, Nišu i Prištini biti izmereno između 2 i 8 stepeni, dok će se dnevne temperature vazduha kretati u rasponu od 15 do čak 25 stepeni. U Beogradu i Novom Sadu jutarnje temperature neće ići ispod petog stepena, a dnevne će biti u okviru između 16 i 24 Celzijusa.

foto: Beta/Miloš Miškov

Od subote se, ipak, takođe progrozira ponovno poboljšanje klimatskih uslova.

"Za prvi dan vikenda najavljuje se skok temperature i suvo vreme, samo na jugu i jugoistoku uz lokalnu kišu i pljuskove. Lepo vreme zadržaće se i u nedelju i ponedeljak naredne nedelje. Za dalji period trenutno nemamo detaljnijih informacija", zaključuju meteorolozi.

foto: Printscreen RHMZ

Međutim, vodeći se grafikonom za mesečnu prognozu, u glavnom gradu značajnije promene vremenskih prilika biće zabeležene tek početkom druge polovine meseca, kada će se jutarnje temperature kretati između 6 i 9 stepeni, dok će živa u termometru tokom dana dostizati nivo između 13 i 18 stepeni.

foto: Filip Plavčić

Slično vreme u mesecu koji je pred nama očekuje i druge veće gradove u Srbiji.

(Kurir.rs/Blic/A. Ristović/Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZA NASILNIČKU VOŽNJU - PRAVO U ZATVOR! Evo kakve kazne očekuju vozače od sledeće nedelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track