Novo bežanijsko groblje

(KURIR TV) POSLEDNJA MIRKOVA PATROLA: Na stotine prijatelja i poštovalaca ispratilo Alvirovića, među njima i Stefanović, Babić, Rebić...

Društvo -
1 / 16 Foto: Vladimir Šporčić

BEOGRAD - Na stotine prijatelja i poštovalaca televizijskog novinara i voditelja Mirka Alvirovića došlo je danas na Novo bežanijsko groblje da ga poslednji put isprati.

foto: Vladimir Šporčić

Ispred kapele na Novom bežanijskom groblju stajala je duga i nema kolona svih onih koji su, pored porodice i najbližih prijatelja, danas došli da mu odaju poslednju počast.

foto: Vlada Šporčić

Porodica i prijatelji su se oprostili od Mirka, a tužna povorka je bila duga čak kilometar.

foto: Vlada Šporčić

Mirkova supruga kao i sinovi Mladen i Momir nisu mogli da zadrže suze.

foto: Vladimir Šporčić

Među njima su i ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, direktor policije Vladimir Rebić...

foto: Vlada Šporčić

Nebojša Stefanović je držao govor, u kome se oprostio od svog velikog prijatelja.

foto: Vlada Šporčić

"Bio je izuzetan profesionalac, dao je dva sjajna sina, dva momka koja nastavljaju gde je on stao u životu. Mislim da svi koji ga znate sećate se šta je radio, koliko je bio dobar čovek, koliko je bio plemenit i koliko se trudio da sve to što ostane kao jedan trag po kojem ćemo ga pamtiti", naveo je Stefanović.

Poslednjem ispraćaju prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi.

Podsetimo, Mirko Alvirović preminuo je 1. aprila u 72. godini, posle duge i teške bolesti.

foto: Vlada Šporčić

Mirko se šest meseci lečio na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Voditelj emisije SAT letos je operisan u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima. Porodica i najbliži prijatelji bili su uz njega.

foto: Vlada Šporčić

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radio je kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Mirko je bio oženjen i ima dva sina - Mladena i Momira.

(Kurir.rs/LJ. S./Foto: Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track