OMEROVIĆ ČESTITAO VASKRS VERNICIMA: Neka nam ovaj praznik donese mir i slogu
Foto: Filip Plavčić

najradosniji hrišćanski praznik

OMEROVIĆ ČESTITAO VASKRS VERNICIMA: Neka nam ovaj praznik donese mir i slogu

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović čestitao je Uskrs svim vernicima koji slave po Julijanskom kalendaru.

"Patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i svim građankama i građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestititke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Neka nas predstojeći praznik podseti na važnost međusobnog poštovanja, tolerancije, zajedništva i uvažavanja različitosti. U multietničkom društvu u kome živimo to su vrednosti koje moramo negovati i razvijati kako bismo imali snage da prevaziđemo iskušenja i probleme sa kojima se susrećemo.

Ovaj praznik koji simbolizuje veru i nadu, razumevanje i opraštanje, neka nam svima donese mir i slogu, kako u krugu porodice, tako i među komšijama, prijateljima i među svim ljudima koji žive na ovim našim prostorima, bez obzria na veru ili naciju kojoj pripadaju", navodi se u čestitki.

Omerović je svim vernicima poželeo da ovaj veliki praznik provedu u zdravlju, ljubavi i blagostanju, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track