BEOGRADSKI UNIVERZITET: Tri bivša dekana kandidati za rektora
Foto: Zorana Jevtić

Komisija za sprovođenje izvora

BEOGRADSKI UNIVERZITET: Tri bivša dekana kandidati za rektora

Društvo -

BEOGRAD - Na osnovu predloga sa fakulteta, Komisija za sprovođenje izvora evidentirala je Aleksandra Lipkovskog, Miloša S. Nedeljkovića i Ivanku Popović kao kandidate za novog rektora Univerziteta u Beogradu, a sva tri kandidata su bivši dekani.

Aleksandar Lipkovski je redovni profesor Matematičkog fakulteta, Miloš S. Nedeljković Mašinskog, a Ivanka Popović Tehnološko-metalurškog.

Lipkovski je i bivši prorektor za nastavu, a Ivanka Popović sadašnji prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju. Lipkovski je sa Katedre za algebru i matematičku logiku, Miloš Nedeljković sa Katedre za hidraulične mašine i energetski sistem, a Ivanka Popović sa Katedre za organsku hemijsku tehnologiju.

Prema proceduri, pojašnjava list, fakulteti će se tokom aprila izjasniti o kandidatima, a zatim će se izjašnjavati i Senat, koji treba da predloži Savetu Univerziteta jednog kandidata za novog rektora.

Savet Univerziteta ima obavezu da krajem maja izabere novog rektora i prorektore, koji će stupiti na dužnost 1. oktobra. Time će biti okončan mandat sadašnjeg rektora Vladimira Bumbaširevića i njegovog tima prorektora, piše Politika.

(Kurir.rs/Tanjug/Politika/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track