PROSLAVA VASKRSA NA KOSOVU I METOHIJI: Marko Đurić na vaskršnjoj liturgiji u manastiru Banjska
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najveći praznik

PROSLAVA VASKRSA NA KOSOVU I METOHIJI: Marko Đurić na vaskršnjoj liturgiji u manastiru Banjska

Društvo -

Mi Srbi smo jedan brojčano mali, ali hrabar i slobodoljubiv narod i opstaćemo i ostaćemo ovde na Kosovu i Metohiji i znaćemo kao Srbija da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohiji, jer se ovde na Kosmetu već više od 1.000 godina gradi identitet celog srpskog naroda, rekao je Đurić

BANJSKA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić došao je večeras u Banjsku, nadomak Zvečana, gde će prisustvovati ponoćnoj vaskršnjoj Liturgiji u manastiru Banjska.

Đurić je u izjavi novinarima poručio da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

- Mi Srbi smo jedan brojčano mali, ali hrabar i slobodoljubiv narod i opstaćemo i ostaćemo ovde na Kosovu i Metohiji i znaćemo kao Srbija da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohiji, jer se ovde na Kosmetu već više od 1.000 godina gradi identitet celog srpskog naroda.

Gradio se u prošlosti, gradi se danas i budite sigurni da će se graditi i u budućnosti, rekao je Đurić.

Čestitajući Vaskrs svim vernicima, Đjurić je naveo da je za ovaj put njegova poruka istrajnost, izdržljivost, ljubav prema svima.

Ovo je prva poseta direktora vladine Kancelarije za Kosmet Marka Đurića nakon što je 26. marta uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, gde je trebalo da prisustvuje okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o južnoj pokrajini.

Na liturgiji u manastiru Banjska, koju je predvodio iguman Danilo, prisustvovao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EVO KAKO MARKO ĐURIĆ IZGLEDA POSLE TORTURE ALBANSKIH SPECIJALACA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track