OTROVNI PARADAJZ NIJE PRONAĐEN NA PIJACI: Posle ovog skandaloznog natpisa oglasilo se ministarstvo!
Foto: Zorana Jevtić

KONTROLA

OTROVNI PARADAJZ NIJE PRONAĐEN NA PIJACI: Posle ovog skandaloznog natpisa oglasilo se ministarstvo!

Društvo -

Nakon pisanja Kurira o paradajzu na kome je naznačeno da mu kora nije za ljudsku ishranu, inspekcija Ministarstva poljoprivrede prekontrolisala je Kvantašku pijacu, na kojoj se ova otrovna voćka navodno prodavala, ali takav proizvod nije nađen.

Iz Fitosanitarne inspekcije tvrde da su sve pošiljke paradajza koje su uvezene u Srbiju uzorkovane i potpuno bezbedne za upotrebu.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija gajbica paradajza gde je na deklaraciji, pored naziva proizvoda, godine berbe, imena turskog izvoznika i srpskog uvoznika, naznačeno stravično upozorenje: „Kora nije za ljudsku ishranu“!

foto: Printscreen

- Mi smo ušli u potpunu proveru tih navoda, kontrola te pošiljke obavljena je 24. marta na graničnom prelazu Gradina. Urađen je pregled, uzorci su poslati na analizu u laboratoriju, a 27. marta stigao je odgovor da je proizvod bezbedan za korišćenje u ljudskoj ishrani i 29. marta smo ga pustili u promet. Urađena je i kontrola na Kvantaškoj pijaci, ali nije nađen paradajz sa takvom deklaracijom - rekao je za Kurir načelnik Fitosanitarne inspekcije Ministarstva poljoprivrede Nenad Milojević i dodao:

- Ne želim da ulazim u to da li je slika bila foto-montaža ili neka greška, utvrdićemo. Potrošači su se uplašili, ali analize pokazuju da je sve bezbedno i ne treba da postoji bojazan.

J. P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stavio je kolutove paradajza u saksiju sa zemljom: Evo šta se desilo nakon 2 nedelje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track