OGLASIO SE UVOZNIK "OTROVNOG PARADAJZA": Otkriva šta se krije iza dekleracije koja je DIGLA SRBIJU NA NOGE!
Foto: Zorana Jevtić

OGLASIO SE UVOZNIK "OTROVNOG PARADAJZA": Otkriva šta se krije iza dekleracije koja je DIGLA SRBIJU NA NOGE!

Društvo -

Sliku je mogao ko hoće da slika i namerno nalepi. Fitosanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Gradina pregledala uzorke, a ovih dana testirala i uzorke koji su sasvim u redu, tako da smo taj paradajz dali u prodaju i prodali - kaže Milić Marjanović.

Milić Marjanović, vlasnik firme iz Surčina, koja je uvezla paradajz na čijim se kutijama se našao natpis na deklaraciji "kora nije za ljudsku ishranu" tvrdi da mu je neko smestio, našalio se ili da je u pitanju štamparska greška na nalepnici. On garantuje za robu koju je legalno uvezao jer je, kako kaže, prošla sve potrebne kontrole i ne namerava da promeni delatnost.

Milić ne sumnja ni na koga konkretno.

- Radi se o nečijoj lošoj šali ili štamparskoj grešci. Sliku je mogao ko hoće da napravi i namerno nalepi - rekao je Milić i dodao da sporna nalepnica na kojoj stoji "kora nije za ljudsku ishranu", nema ni logike "jer paradajz nema koru".

Fitosanitarni inspektor ministarstva poljoprivrede Nenad Milojevi rekao je juče da je paradajz iz Turske kontrolisan i da je bezbedan za upotrebu, kao i da je vetrovatno došlo do tehničke greške u deklarisanju. Do greške je, navodno, moglo da dođe zbog toga što se uvoznik, osim uvoza paradajza, bavi i uvozom agruma iz Turske.

(Kurir.rs/Telegraf Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) VUČIĆ I BORISOV O SAMITU U SOFIJI! Kosovo je pozvano da učestvuje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track