POSLE SKANDALA SA PARADAJZOM OGLASILA SE I FIRMA KOJA GA JE PRODAVALA: Neko nam je smestio!
Foto: Zorana Jevtić

PRAVDANJE

POSLE SKANDALA SA PARADAJZOM OGLASILA SE I FIRMA KOJA GA JE PRODAVALA: Neko nam je smestio!

Društvo -

Milić Marjanović ističe da je nalepnica „kora nije za ljudsku ishranu“ greškom dospela na njegovu robu uvezenu iz Turske

Milić Marjanović, vlasnik firme „Milić agrumi“ iz Surčina koja je uvezla „otrovni paradajz“ u Srbiju, tvrdi da mu je aferu neko namerno smestio ili je došlo do štamparske greške na nalepnici na kojoj je pisalo da „kora nije za ljudsku ishranu“.

On se oglasio u javnosti sa tvrdnjom da je njegova roba prošla sve potrebne kontrole prilikom uvoza, te da je bezbedna za upotrebu.

- Sliku je mogao da slika ko hoće i namerno nalepi. Fitosanitarna inspekcija je na graničnom prelazu Gradina pregledala uzorke, a ovih dana testirala i uzorke koji su sasvim u redu, tako da smo taj paradajz dali u prodaju i prodali - izjavio je Milić Marjanović i dodao da ne sumnja ni na koga konkretno.

foto: Printscreen

Marjanović ističe da je njegova roba legalno uvezena u zemlju i da je sa njom sve u redu, pa mu zato i ne pada na pamet da promeni delatnost. Ovaj uvoznik se, osim uvoza paradajza, bavi i uvozom agruma, na čijim se deklaracijama obično stavlja preporuka da kora nije za jelo.

Branislav Nedimović

PARADAJZ POGREŠNO DEKLARISAN

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je paradajz koji je nedavno iz Turske uvezen u Srbiju apsolutno bezbedan za ishranu.

On je istakao da je reč o pogrešnoj deklaraciji na gajbicama paradajza, na kojima je, kako je prvi pisao Kurir, navedeno da kora nije za ljudsku upotrebu.

- Apsolutno nema nikakvih problema za ljudsku ishranu, već je pogrešno deklarisno - rekao je Nedimović.

Kurir / S. T.

Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track