Najnovije vesti

BEBA NAM JE UMRLA DEVET DANA PRE 1. ROĐENDANA: Potresna ispovest porodice poslednje žrtve morbila
Foto: Shutterstock

TUGA

BEBA NAM JE UMRLA DEVET DANA PRE 1. ROĐENDANA: Potresna ispovest porodice poslednje žrtve morbila

Društvo

Malim boginjama bila je zaražena gotovo cela porodica Bećirović iz Doljevca, ali bolest nije uspela da pobedi najmlađa jedanaestomesečna Aleksandra

Jedanaestomesečna Aleksandra Bećirović iz Doljevca 15. je žrtva morbila u Srbiji, koja je 11. aprila preminula na Dečjoj internoj klinici u Nišu zbog promena na plućima i zastoja u srčanom radu.


Porodica Bećirović je 20. aprila trebalo da proslavi 1. rođendan svojoj mezimici, ali umesto veselja Aleksandri pripremaju sahranu, priča za Kurir Srđan Bećirović, deda preminulog deteta.

- Prva se razbolela moja snaha Marija Agušević, onda i unučice Aleksandra i njena dvogodišnja sestra, a poslednji sam se boginjama zarazio ja. Imali smo temperaturu, pojavile su nam se i ospe. Aleksandra je bila najbolesnija, verovatno zato što je bila najmlađa, pa je najteže podnosila bolest. U nišku bolnicu smo je odveli 6. aprila jer je počela i da se guši. Pluća su joj teško radila, u bolnici joj je srce dva puta stalo. Prvi put su uspeli da je povrate, ali drugi put je bio kraj. Umrla je devet dana pre prvog rođendana - priča Srđan za Kurir.


Ožalošćeni čovek kaže da su ostali članovi porodice sada dobro, ali da će Aleksandrinu sestru već sutra ponovo odvesti kod lekara.

- Svi smo se oporavili od boginja, ali dete moram da odvedem kod pedijatra, neka joj urade sve analize da budemo mirni. Nakon što je Aleksandra umrla, svi smo u strahu - kaže Srđan Bećirović.


Kako potvrđuju porodica i lekari, mala Aleksandra nije patila od hroničnih bolesti, ali nije bila vakcinisana od malih boginja jer još nije bila stasala za imunizaciju. Aleksandra je četvrto dete preminulo od morbila u Srbiji.


D. K.


Druga tragedija

VEĆ IZGUBILI JEDNO DETE


Smrt Aleksandre roditeljima je još teže pala jer su pre pet godina već izgubili jedno dete.

- Beba je imala tek tri meseca kad je umrla. Uzrok smrti nije tačno utvrđen, mislim da je bila neka žlezda kriva, ali nisu boginje - kaže deda.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...