BEBA NAM JE UMRLA DEVET DANA PRE 1. ROĐENDANA: Potresna ispovest porodice poslednje žrtve morbila
Foto: Shutterstock

TUGA

BEBA NAM JE UMRLA DEVET DANA PRE 1. ROĐENDANA: Potresna ispovest porodice poslednje žrtve morbila

Društvo -

Malim boginjama bila je zaražena gotovo cela porodica Bećirović iz Doljevca, ali bolest nije uspela da pobedi najmlađa jedanaestomesečna Aleksandra

Jedanaestomesečna Aleksandra Bećirović iz Doljevca 15. je žrtva morbila u Srbiji, koja je 11. aprila preminula na Dečjoj internoj klinici u Nišu zbog promena na plućima i zastoja u srčanom radu.

Porodica Bećirović je 20. aprila trebalo da proslavi 1. rođendan svojoj mezimici, ali umesto veselja Aleksandri pripremaju sahranu, priča za Kurir Srđan Bećirović, deda preminulog deteta.

- Prva se razbolela moja snaha Marija Agušević, onda i unučice Aleksandra i njena dvogodišnja sestra, a poslednji sam se boginjama zarazio ja. Imali smo temperaturu, pojavile su nam se i ospe. Aleksandra je bila najbolesnija, verovatno zato što je bila najmlađa, pa je najteže podnosila bolest. U nišku bolnicu smo je odveli 6. aprila jer je počela i da se guši. Pluća su joj teško radila, u bolnici joj je srce dva puta stalo. Prvi put su uspeli da je povrate, ali drugi put je bio kraj. Umrla je devet dana pre prvog rođendana - priča Srđan za Kurir.

Ožalošćeni čovek kaže da su ostali članovi porodice sada dobro, ali da će Aleksandrinu sestru već sutra ponovo odvesti kod lekara.

- Svi smo se oporavili od boginja, ali dete moram da odvedem kod pedijatra, neka joj urade sve analize da budemo mirni. Nakon što je Aleksandra umrla, svi smo u strahu - kaže Srđan Bećirović.

Kako potvrđuju porodica i lekari, mala Aleksandra nije patila od hroničnih bolesti, ali nije bila vakcinisana od malih boginja jer još nije bila stasala za imunizaciju. Aleksandra je četvrto dete preminulo od morbila u Srbiji.

D. K.

Druga tragedija

VEĆ IZGUBILI JEDNO DETE

Smrt Aleksandre roditeljima je još teže pala jer su pre pet godina već izgubili jedno dete.

- Beba je imala tek tri meseca kad je umrla. Uzrok smrti nije tačno utvrđen, mislim da je bila neka žlezda kriva, ali nisu boginje - kaže deda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track