VANREDNA INSPEKCIJA U SRPSKOM KULTURNOM CENTRU U PARIZU: Naloženo da se ustanova hitno otvori
Foto: Youtube Printscreen

po nalogu ministra dačića

VANREDNA INSPEKCIJA U SRPSKOM KULTURNOM CENTRU U PARIZU: Naloženo da se ustanova hitno otvori

Društvo -

Po nalogu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića izvršena je inspekcija rada Kulturnog centra Srbije u Parizu i naloženo da se ta ustanova hitno ponovo otvori.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da su obavljeni razgovori sa svim učesnicima događaja u Kulturnom centru Srbije, a o radu Kulturnog centra razgovarano je s direktorom Radoslavom Pavlovićem i zaposlenima u centru pošto su mediji izvestili da je u tom centru skoro izbila tuča.

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev i generalni sekretar Veljko Odalović razgovarali su i s ambasadorom Rajkom Ristićem o radu Kulturnog centra Srbije.

Ivica Dačić za Kurir

POSLAO SAM INSPEKCIJU, SVE ĆE DETALJNO ISPITATI

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za Kurir je rekao da će o događajima u Parizu govoriti kad se kontrolori vrate u Beograd.

- Po mom nalogu tamo se nalaze kontrolori, o svemu ću govoriti kad se oni budu vratili i budem dobio izveštaj - rekao je Dačić.

Inspekcija iz MSP predvođena Veljkom Odalovićem i Ivicom Tončevim ispitivala je juče ambasadora o bahanalijama u rezidenciji i postavljanju PVC stolarije, ali i o njegovom sukobu s Laletom Pavlovićem.

- To su ljudi koji znaju posao i zahvalan sam što su došli da se reši pitanje upravljanja centrom. Saslušali su prvo mene, pa dvojicu mojih saradnika i asistentkinju i otišli da razgovaraju sa ambasadorom - kaže Pavlović.

Tokom inspekcije, naloženo je da se Kulturni centar Srbije u Parizu hitno ponovo otvori.

Dačiću će biti podnet izveštaj i biće predložene konkretne mere u vezi sa omogućavanjem nesmetanog rada Kulturnog centra Srbije.

Ministar spoljnih poslova je prošle nedelje rekao da nije bilo fizičkog sukoba zvaničnika Srbije u Parizu kako su pisali mediji, ali da problem postoji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen, Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja