EMILIJI JE TOKOM OPERACIJE SPRŽENA NOGA, KC NIŠ NALOŽIO PROVERU: Svi kablovi na aparatima zamenjeni, čekaju se rezultati
Foto: Beta/Saša Đorđević

pacijentkinja zbrinuta i puštena kući

EMILIJI JE TOKOM OPERACIJE SPRŽENA NOGA, KC NIŠ NALOŽIO PROVERU: Svi kablovi na aparatima zamenjeni, čekaju se rezultati

Društvo -

Klinički centar Niš zatražio je proveru ispravnosti svih kablova jedne firme u operacionim salama novog objekta KC nakon što je prilikom laparoskopske operacije žučne kese pacijentkinja zadobila opekotinu na nozi zbog neispravnog kabla, izjavio je danas pomoćnik generalnog direktora KC Niš Goran Stanojević.

On je podsetio da je tridesetrogodišnja pacijentkinja 11. aprila zadobila opekotine drugog stepena koje su zahvatile jedan do dva odsto ukupne površine tela.

"Pred sam kraj laparoskopske operacije došlo je do kontakta ogoljenog kabla sa kožom pacijentkinje što je izazvalo opekotinu. Pacijentkinji je opekotina odmah zbrinuta i ona je otpuštena kući", rekao je Stanojević novinarima.

On je kazao da je pacijentkinja, uprkos nezgodi, otišla zadovoljna kući što je i napisala u knjizi utisaka.

Prema njegovim rečima, svi aparati sa kablovima ove firme u operacionim salama zamenjeni su drugim aparatima, dok ne stignu rezultati naknadne provere.

Stanojević je istakao da je firma izabrana za dobavljača na tenderu i da je prethodno dostavila sve neophodne dozvole i ateste.

"Istog dana kada se nezgoda dogodila obavili smo naknadnu kontrolu instalacija niskonaponske mreže i ustanovili da nisu u kvaru", izjavio je Stanojević.

On je kazao da se radi o događaju koji se ne može predvideti i koji se ranije dešavao i u KC Niš i u svim drugim ustanovama. Stanojević je dodao da se kontrole niskonaponske mreže obavljaju svakodnevno u svim operacionim salama.

Prema pisanju pojedinih lokalnih medija, pacijentkinja Emilija (33) iz Pirota najavila je da će tužiti firmu zbog opekotine koju je zadobila i pretrpljenog bola.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Saša Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track