VUKOSAVLJEVIĆ I ABDOLAHI:  Ostvaren značajan napredak u saradnji između Srbije i Irana
Foto: Ministarstvo kulture

sastanak

VUKOSAVLJEVIĆ I ABDOLAHI: Ostvaren značajan napredak u saradnji između Srbije i Irana

Društvo -

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i ambasador Irana Hosein Mol Abdolahi ocenili su danas da je u poslednjih godinu dana ostvaren značajan napredak u saradnji između dve zemlje.

Razgovarali su o predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Teheranu, na kojem je Srbija počasni gost, kao i o unapređenju saradnje kroz gostovanja umetnika i institucija iz oblasti savremenog stvaralaštva, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

Ambasador Irana je istakao da je pretstojeća poseta Vukosavljevića Teheranu veoma značajna za odnos dve zemlje i da će se na taj način saradnja učvrstiti, naglasivši da je ostvaren napredak u svim oblastima kada je reč o bilateralnoj saradnji.

Abdolahi je precizirao da je poseta iranskih državljana Srbiji značajno porasla od kada je uvedena direktna avionska linija između Beograda i Teherana i da svi koji su posetili Srbiju imaju veoma pozitivnu sliku o njoj.

Srpski ministar je izrazio zadovoljstvo zbog napretka u odnosima Srbije i Irana i istakao da su Međunarodni sajam knjiga i Nedelja srpskog filma u Teheranu odlična prilika za produbljivanje odnosa.

Srpski ministar je izrazio inicijativu i za pokretanjem međureligijskog dijaloga sa ciljem da se javnost upozna sa religijama koje su veoma bliske što je naišlo na veliko odobravanje kod ambasadora Irana.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo kulture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track