MANASTIR MILEŠEVA SLAVI 800 GODINA: Vladika Atanasije skače skok udalj
Foto: Profimedia, Fonet

VELIKI JUBILEJ

MANASTIR MILEŠEVA SLAVI 800 GODINA: Vladika Atanasije skače skok udalj

Društvo -

Održaće se niz kulturnih, obrazovnih i sportskih manifestacija. Episkop svojim primerom želi da podstakne mlade na aktivnost

Povodom velikog jubileja, 800 godina postojanja manastira Mileševe, biće organizovan niz kulturnih i obrazovanih manifestacija, a neće izostati ni sportska nadmetanja.

Episkop mileševski Atanasije Rakita (60) obećao je da će se takmičiti u skoku udalj! Svojim primerom želi da podstakne mlade da se bave sportom i fizičkim aktivnostima i pozvao je sve administrativne institucije, kulturne i obrazovne ustanove na prostoru eparhije da aktivno učestvuju.

Vadika Atanasije je akcenat stavio na duhovno obeležavanje i najavio da će u saradnji sa Patrijaršijom započeti proces digitalizacije manastirskog blaga, čija će raskoš biti prikazana celom svetu:

- Trebalo bi da smo svesni da obeležavajući jubilej nismo sami. Nebo je otvoreno. Stojimo pred Bogom, stojimo pred Svetim Savom, stojimo pred našom istorijom, pred našim precima i njih veoma interesuje kako živimo i kako se osvrćemo prema njihovom delu. Ja ću nastaviti da usavršavam duhovno stanje na ovom prostoru, u sveštenstvu i u monaštvu, da naše parohije, naši manastiri i ćivoti budu dobro uređeni, da molitva bude jaka, a duhovnost potpuna.

U zdravom telu

JOVAN PADOBRANAC, GRIGORIJE FUDBALER

Vladika mileševski Atanasije Rakita nije jedini episkop koji gaji ljubav prema sportu. Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije igra fudbal, vladika pakračko-slavonski Jovan (Ćulibrk) uz vladiku timočkog Ilariona bio je pripadnik 63. padobranske brigade i aktivan je sportski padobranac.

Kurir / M. Branković

Foto: Profimedia, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track