UNAPREĐENJE SARADNJE: Sastanak Vojnog sindikata Srbije sa savetnikom Dmitrija Rogozina
Foto: D.A.

SUSRET sa uticajnim ruskim predstavnikom

UNAPREĐENJE SARADNJE: Sastanak Vojnog sindikata Srbije sa savetnikom Dmitrija Rogozina

Društvo -

Saradnja usmerena ka razmeni iskustava i edukaciji u delovanju ka poboljšanju položaja i statusa pripadnika naše vojske i zaštita radnih i ljudskih prava garantovanih medjunarodnim konvencijama pripadnika Vojske Srbije, bile su glavne teme sastanka predsednika Vojnog sindikata Srbije Novica Antić sa Aleksejom Valejrevičem Riljevim, pomoćnikom i savetnikom Dmitrija Rogozina, potpredsednika Vlade Ruske Federacije.

Na sastanku sa visokim i uticajnim ruskim predstavnikom konstatovana je obostrana zainteresovanost “za pobojšanje i unapređenje prijateljskih i bratskih odnosa između Vojnog sindikata Srbije sa srodnim vojnim i veteranskim organizacijama Ruske Federacije”.

Sastanku je prisustvovao i Dragan Stanojević, predsednik pokreta predstavnika srpskog rasejanja i dijaspore "ROD" koja zastupa interese pet miliona Srba u rasejanju.

Razgovarano je o delovanju koje će promovisati očuvanje nacionalnih interesa Republike Srbije u okviru postojećih granica, poštovanje rezolucije 1244 i vraćanje tzv „kosovskog pitanja“ pod okrilje Ujedinjenih nacija.

Dogovoreno je i uključivanje međunarodnih institucija u ostvarivanju osnovnih ljudskih i radnih prava zaposlenih u Vojsci Srbije, kao i čvrsta saradnja u vezi sa organizovanjem humanitarnih i drugih interesnih akcija srpske dijaspore radi pomoći pripadnicima Vojske Srbije.

(Kurir.rs/ D.A. / Foto: D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track