SARADNJA SA VMA: U Sremskoj Kamenici urađena operacija tromboembolije pluća
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

USPEH

SARADNJA SA VMA: U Sremskoj Kamenici urađena operacija tromboembolije pluća

Društvo -

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici uspešno je urađena angioplastika plućne arterije kod pacijenta mlađe dobi, a u pitanju je intervencija koja je do sada rađena samo u Vojnomedicinskoj akademiji.

Intervencija je urađena zahvaljujući saradnji lekara Vojnomedicinske akademije, Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, saopštio je VMA.

Navedena intervencija do sada je rađena samo u Vojnomedicinskoj akademiji pa se uvođenje sofisticiranog načina lečenja teških pacijenata sa tromboembolijskom bolešću pluća u druge zdravstvene ustanove smatra rezultatom dugogodišnje uspešne saradnje tri zdravstvene ustanove.

U izvođenju intervencije učestvovao je medicinski tim predvođen načelnikom Klinike za kardiologiju i urgentnu internu medicinu VMA puk. prof. dr Slobodanom Obradovićem, doc. dr Jovanom Matijaševićem i dr Urošem Batranovićem iz Instituta za plućne bolesti, kao i asist. dr Milom Kovačević i doc. dr Ilijom Srdanovićem iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track