Najnovije vesti

SARADNJA SA VMA: U Sremskoj Kamenici urađena operacija tromboembolije pluća
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

USPEH

SARADNJA SA VMA: U Sremskoj Kamenici urađena operacija tromboembolije pluća

Društvo

U Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici uspešno je urađena angioplastika plućne arterije kod pacijenta mlađe dobi, a u pitanju je intervencija koja je do sada rađena samo u Vojnomedicinskoj akademiji.

 

Intervencija je urađena zahvaljujući saradnji lekara Vojnomedicinske akademije, Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, saopštio je VMA.

 

Navedena intervencija do sada je rađena samo u Vojnomedicinskoj akademiji pa se uvođenje sofisticiranog načina lečenja teških pacijenata sa tromboembolijskom bolešću pluća u druge zdravstvene ustanove smatra rezultatom dugogodišnje uspešne saradnje tri zdravstvene ustanove.

 

U izvođenju intervencije učestvovao je medicinski tim predvođen načelnikom Klinike za kardiologiju i urgentnu internu medicinu VMA puk. prof. dr Slobodanom Obradovićem, doc. dr Jovanom Matijaševićem i dr Urošem Batranovićem iz Instituta za plućne bolesti, kao i asist. dr Milom Kovačević i doc. dr Ilijom Srdanovićem iz Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić, ilustracija)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...