POSLEDNJI DAN APRILA MIRIŠE NA PRAVO LETO: Ponedeljak širom Srbije sunčan i veoma topao, a evo gde se večeras mogu nadati osveženju
Foto: Beta/Miloš Miškov

Vremenska prognoza

POSLEDNJI DAN APRILA MIRIŠE NA PRAVO LETO: Ponedeljak širom Srbije sunčan i veoma topao, a evo gde se večeras mogu nadati osveženju

Društvo -

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne, uveče i tokom noći u zapadnim i južnim krajevima u Sremu i Bačkoj uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

foto: Fonet/Nenad Orević

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području jak, u južnom Banatu i donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura od 11 do 17, u južnom Banatu oko 20, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar južni i jugoistočni, pre podne umeren i jak, posle podne u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 29 stepeni.

foto: Printscreen/RHMZ

I narednih dana pretežno sunčano i toplo, do kraja sedmice sa temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti. U poslepodnevnim satima očekuje se lokalni razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina koji će biti izraženiji u planinskim predelima, saopštio je RHMZ.

foto: Filip Plavčić/Zorana Jevtić

Krajem perioda svežije mestimično sa kišom i češćom pojavom pljuskova i grmljavina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track