Najnovije vesti

MINISTAR TRIVAN: Krivične prijave protiv onih koji su sekli stabla na Košutnjaku
Foto: Zorana Jevtić/Printscreen

Seča šumskih stabala je zakonom zabranjena

MINISTAR TRIVAN: Krivične prijave protiv onih koji su sekli stabla na Košutnjaku

Društvo

BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će to ministarstvo predložiti da se podignu krivične prijave protiv mladića koji su u ponedeljak sekli stablo u šumi na Košutnjaku.

 

Trivan je rekao da su nadležne inspekcijske službe JP ''Srbijašume'', nakon objavljivanja snimka o incidentu, izašle na lice mesta i utvrdile da je posečeno jedno stablo.

 

''Izveštaj inspekcije biće prosleđen nadležnim organima, a Ministarstvo će u četvrtak inicirati da se protiv neodgovornih lica podignu krvične prijave'', rekao je Trivan.

 

foto: Tanjug/Printskrin

 

''Zaprepašćen sam činjenicom da je neko posekao drvo u park-šumi koja je zaštićena i u kojoj Beograđani vole da provedu današnji praznik'', kazao je ministar.

 

On je naglasio da je krajnje vreme da promenimo odnos prema prirodi i da šume ne smeju da budu "žrtva" bahatih ponašanja pojedinaca.

 

Trivan je izrazio zabrinutost što su izletnici širom Srbije danas palili vatru u šumama, iako je to, kako naglašava, zakonom zabranjeno, kao i da su automobilima ulazili na zelene površine.

 

''To je, takođe, zabrinjavajuće. Nedostaje nam reda i ova situacija će poslužiti da shvatimo da stvari moraju da se menjaju iz korena'', zaključio je Trivan.

Tanjug je snimio mladiće koji su u ponedeljak sekirom sekli stablo drveta u šumi u Koštnjaku da bi raspalili roštilj.

 

Seča šumskih stabala je zakonom zabranjena, a predviđene su novčane kazne za to delo.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Printscreen)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...