VIOLETA SE TEŠKO RAZBOLELA, DOBILA OTKAZ I BILA NA IVICI: Ali onda joj je dobrotvor iz Beograda pomogao da prikupi 4,5 meseci staža i ode u penziju!
Foto: Kurir

sreća u nesreći

VIOLETA SE TEŠKO RAZBOLELA, DOBILA OTKAZ I BILA NA IVICI: Ali onda joj je dobrotvor iz Beograda pomogao da prikupi 4,5 meseci staža i ode u penziju!

Društvo -

Posle dvogodišnje borbe sa teškom bolešću i sistemom, Nišlijka zahvaljujući dobrotvoru može mirno da spava. Beograđanin joj je pomogao da prikupi 4,5 meseci staža

Zog trajnog gubitka radne sposobnosti nakon lečenja od karcinoma dojke, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje doneo je rešenje o penzionisanju Nišlijke Violete Petrović (43). Ovim rešenjem stavljena je tačka na mučan period života ove žene koja se borila sa rakom dojke i gubitkom posla u fabrici "Jura". Uslov za penziju ispunila je zahvaljujući dobrotvoru iz Beograda koji joj je pomogao da prikupi 4,5 meseci staža, koliko joj je nedostajalo za prevremeno penzionisanje.

Priča koja je podigla Srbiju na noge ima srećan kraj. Posle pisanja "Novosti" krajem 2016. godine da poslodavci Violeti nisu produžili ugovor o radu dok je bila na hemoterapiji usledila je reakcija javnosti koja je ovaj potez "Jure" žestoko osudila. Iskreno, "Jura" nije prekršila Zakon o radu, nije joj dala otkaz već jednostavno nije produžila njen šestomesečni ugovor. Pod pritiskom javnosti produžili su joj ugovor na još šest meseci, sve do maja prošle godine kada su definitivno zauzeli stav da im Violeta nije potrebna kao radnik.

- Košmar, tako bih opisala moj život. Bila sam zdrava žena, planinar, vodila zdrav život i onda kao kao grom stigla je dijagnoza da bolujem od karcinoma. Prošla sam četiri ciklusa zračenja, imala nekoliko operacija i sve to vreme sam se borila sa bivšim suprugom koji nije želeo da plaća alimentaciju i fabrikom koja nije imala razumevanja za moju bolest - priča Violeta koja veruje da ju je spasao njen vedar duh i činjenica da nikada nije htela da odustane.

Za penzionisanje joj je nedostajao 4,5 meseci staža. Tada se, nakon što je pročitao tekst o Violeti u "Novostima", javio Dušan iz Beograda, vlasnik uspešne firme koji je samo želeo da joj pomogne. Jedini njegov uslov je bio da mu se ne otkriva identitet.

- Moj dobrotvor je učinio za mene i više nego što je morao. Nemam reči da mu se zahvalim. On i svi koji su bili uz mene, a bila je skoro cela Srbija, vratili su mi veru u ljude i nadu da dobro uvek pobedi zlo, u bilo kom obliku, srećna je naša sagovornica.

Violetina penzija će biti 14.500 dinara, ali se ona ne žali iako je svesna da će joj kao samohranoj majci četrnaestogodišnjeg dečaka biti teško da preživi. Kaže da bi htela da spoji lepo sa korisnim, odnosno da očisti prirodu od plastičnih flaša:

- Redovno skupljam čepove u dobrotvorne svrhe, ali bih mogla da skupljam plastične flaše, samo ne znam ko ih otkupljuje. Obezbedila bih sebi solidan džeparac.

(Kurir.rs/Novosti/D. Alihodžić/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track