NAJVEĆA HUMANITARNA AKCIJA U CENTRALNOJ SRBIJI: Dali krv pa ih častili gulašom i pečenim volom
Foto: Kurir

humanost na delu

NAJVEĆA HUMANITARNA AKCIJA U CENTRALNOJ SRBIJI: Dali krv pa ih častili gulašom i pečenim volom

Društvo -

Jubilarna humanitarna peta po redu akcija davanja krvi, koju organizuje restoran “Biblioteka kod Milutina” u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi KC u Kragujevcu, počela je jutros, a prvi su krv dali pripadnici Žandarmerije Vojske Srbije - članovi Vojnog sindikata Srbije, navijači FK "Radnički", radnici ovdašnjih kompanija, građani...

foto: Kurir

Prikupljeno je preko 200 jedinica dragocene tečnosti.

foto: Kurir

-Drago mi je da je ova tradicionalna manifestacija zaživela i da je jedna od najmasovnijih u Srbiji - rekao je legenda srpskog glumišta Petar Božović, inicijator akcije koju su podržali i Vlada Republike Srbije, Skupština grada Kragujevca, Lovački savez Srbije.

foto: Kurir

Pored njih ovu plemenitu ideju koju godinama unazad podržava i naš list, prijatelji manifesticije su i legendarni košarkaš Dejan Tomašević, voditelj Žika Nikolić, Goran Šepa iz grupe “Kerber”, novinar Mašan Lekić i mnogi drugi.

foto: Kurir

Kao i ranijih godina prilikom ove svenarodne akcije, Lovački savez Srbije za sve davaoce priprema gulaš, članovi Udruženja riblovaca riblju čorbu, a tradicionalno glavna atrakcija je pečeni vo.

foto: Kurir

- Sve što imam reći ću u svojoj kolumni za nedeljni "Kurir" - našalio se legenda našeg voditeljstva Žika Šarenica koji je svojim prisustvom takođe podržao manifestaciju.

Saradnja sa “Kurirom” - I HUMANOST I UMETNOST!

Pored ove humanitarne akcije kultni kragujevački restoran “Biblioteka kod Milutina”, u saradnji sa našim listom organizuje promocije knjiga, izložbe slika, ali i podržava rad Kola srpskih sestara i mnoge druge akcije u kojima se popularišu umetnost i humanizam

(Kurir.rs/D.Ilić/Foto Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja