IPO: Pripadnicima bezbednosnih službi obezbediti što bolje uslove za rešavanje stambenog pitanja
Ilija Životić, Foto: Kurir

PODRŠKA MERAMA VLADE SRBIJE

IPO: Pripadnicima bezbednosnih službi obezbediti što bolje uslove za rešavanje stambenog pitanja

Društvo -

Internacionalna policijska organizacija, iz Beograda sa predstavnicima u 12 zemalja kao strukovno udruženje, uputili su punu podršku Vladi Republike Srbije u nastojanju da pripadnicima službi bezbednosti omogući što povoljnije uslove za rešavanje stambenog pitanja.

- Smatramo da je ovo odličan potez koji će doprineti da se svi ovi ljudi još bolje posvete našoj sveobuhvatnoj bezbednosti a u isto vreme to je i način da im se celo društvo zahvali na dosadašnjim rezultatima - navodi Ilija Životić, predsednik Internacionalne policijske organizacije (IPO).

Gradnja jeftinih kvadrata za vojnike i policajce počeće u avgustu pošto je Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Ilija Životić
Ilija Životićfoto: Kurir

Predlog zakona, između ostalog, predviđa da kupovini jeftinog stana mogu da se nadaju pripadnici bezbednosnih službi koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje ili imaju neodgovarajući stan. Uslov je da od stupanja na snagu novog zakona nisu prodali nekretninu, stan ili zgradu, bilo da su je imali u Srbiji ili na teritoriji nekadašnje SFRJ.

Ko ima pravo na kupovinu stana, znaće se u roku od 30 dana od dobijanja građevinske dozvole za gradnju zgrade. Spisak se ažurira dva puta godišnje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja