ĐUKIĆ DEJANOVIĆ NA MEĐUNARODNI DAN PORODICE: Rezultati mera populacione politike tek za desetak godina
Foto: Zorana Jevtić

Porodica najveći stepen sigurnosti

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ NA MEĐUNARODNI DAN PORODICE: Rezultati mera populacione politike tek za desetak godina

Društvo -

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je porodica "najveći stepen sigurnosti", mesto gde se rešavaju problemi, a da one porodice gde postoji problem siromaštva i u kojima se dešava nasilje i teške bolesti moraju biti "briga društva".

foto: Dragana Udovičić

Ona je povodom Međunarodnog dana porodice rekla da je važno da porodica "treba da jača, kao i da je važno afirmisati njene vrednosti". Prema njenim rečima, efekti mera za populaciono popravljanje u Srbiji i popravljanje želje porodica da budu mnogobrojnije možemo očekivati za desetak godina.

Slavica Đukić Dejanović: Roditelji nek biraju smene

Đukić Dejanović je istakla da nema "stepena međugeneracijske solidarnosti u brojnosti koja je nekada postojala u velikim porodicama u Srbiji, ali da su ipak najjače komponente međugeneracijske solidarnosti u srpskom društvu u porodici".

foto: Vladimir Šporčić

"Ta međugeneracijska solidarnost je deo života koji još uvek postoji i kod onih koji su se malo osamili od porodica, kada ih pitate gde mogu naći utočište kada im je teško, odgovor su uvek primarne porodice", ocenila je ona.

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track