VREDNA DONACIJA DOMU VOŽDOVAC U BEOGRADU: Princeza Katarina poklonila 33 kreveta domu za stare  (KURIR TV)
Foto: Fond Kraljevski dvor

Misli na najstarije sugrađane

VREDNA DONACIJA DOMU VOŽDOVAC U BEOGRADU: Princeza Katarina poklonila 33 kreveta domu za stare (KURIR TV)

Društvo -

Princeza Katarina Karađorđević juče je posetila naše najstarije sugrađane u Domu za stare "Voždovac" pri Gerontološkom centru Beograd, kojima je sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Kanada, donirala 33 nova bolnička kreveta, sa dušecima i posteljinom.

Ukupna vrednost ove donacije je više od 12.000 evra, a princeza Katarina obećala je da se neće na tome završiti.

foto: Fond Kraljevski dvor

- Želim da vam pokažem da ste nam bitni. Moj suprug Aleksandar i ja ćemo se truditi da preko fondacije obezbedimo i druge stvari koje su vam potrebne. Znam koliko znači dobar san, zato smo vam sada doneli dobre krevete. Ako ne spavate dobro, niste srećni! Ovo je naš poklon za vas, a poklon za mene je da čujem da ste zadovoljni, da vam ova donacija znači i da vam olakšava svakodnevni boravak - govorila je princeza Katarina obilazeći sobu po sobu.

foto: Fond Kraljevski dvor

Angela Dožudić (88) korisnica doma kaže da je mnogo udobnije spavati na novim krevetima.

- Spavam bolje, nema nigde rupa, sve je mnogo udobnije. Hvala što mislite na nas i što ste nam poslali nove krevete - rekla je Dožudić.

Fondacija Lajflajn Kanada je obezbedila pomoć za brojne investicije u iznosu od dva miliona evra.

foto: Fond Kraljevski dvor

Jučerašnjoj isporuci prisustvovali su Nenad Nerić državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, Suzana Mišić direktorka Gerontološkog centra Beograd i Ivan Jezdić direktor doma "Voždovac" koji su zahvalili na značajnoj donaciji.

foto: Fond Kraljevski dvor

- Zahvaljujem se na trudu i pažnji. Našim korisnicim, pored donacije, znači i vaša poseta i razgovor. Ovu ustanovu čine ljudi i me se trudimo da ih čujemo, da ih uvažimo i da im pomognemo. Nekada je teže, nekada je lakše, ali se trudimo da uvek bude što bolje - kaže Mišić.

foto: Fond Kraljevski dvor

Kurir.rs/ Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track