PROTIV PRODAJE FABRIKE: Oružari iz Kragujevca traže od Vučića da ne potpiše Zakon o naoružanju i vojnoj opremi
Foto: Shutterstock

ne odustaju

PROTIV PRODAJE FABRIKE: Oružari iz Kragujevca traže od Vučića da ne potpiše Zakon o naoružanju i vojnoj opremi

Društvo -

KRAGUJEVAC - Sindikat fabrike Zastava oružje uputio je zahtev predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne potpiše Zakon o naoružanju i vojnoj opremi koji ;predvidja prodaju kapitala te kragujevačke fabrike.Oružari od Vučića traže da Zastava oružje bude izuzeta iz postupka prodaje kapitala koju predvidja zakon nedavno usvojen u parlamentu.

"Ako se ostvari prodaja svih vrednih resursa, pa i fabrike Zastava oružje, Srbija će postati poput kolonije. Zato je moralna i patriotska obaveza svih na da učinimo sve da do toga ne dodje jer bi u suprotnom bio greh prema sadašnjim i budućim generacijama", navodi se u pismu Vučiću.

foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

Predsedniku države je predočeno da radnici Zastava oružje smatraju da fabriku treba do daljeg sačuvati kao državnu i da ona bude osnov i temelj buduće reindustrijalizacije Srbije.

U pismu se ističe da iskustva iz prošlosti uče da kupci srpskih preduzeća svoju ekonomsku efikasnost i konkurentnost grade kroz umanjenje troškova posebno na radnoj snazi.

"U velikom broju slučajeva kapital preduzeća se isisava i seli van društva, ostavljaju se blokirani računi, imovina stavlja pod hipoteku, a preduzeća uglavnom tonu pod teretom kreditnih obaveza" dodaje se u pismu predsedniku Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track