Najnovije vesti

SASTANAK TUŽILACA EVROPSKE UNIJE Zagorka Dolovac sa Generalnim tužiocem Francuske
Foto: Privatna arhiva

republičko javno tužilaštvo

SASTANAK TUŽILACA EVROPSKE UNIJE Zagorka Dolovac sa Generalnim tužiocem Francuske

Društvo
10:04h

Republicki javni tužilac Zagorka Dolovac, održala je danas sastanak sa Generalnim tužiocem Francuske, Žan Klod Maranom, u Generalnom tužilaštvu Francuske u Parizu.

Na prijateljskom i srdačnom sastanku razgovarano je o dosadašnjoj uspešnoj bilateralnoj saradnji Republičkog javnog tužilaštva Srbije i tužilaštva Francuske, što je rezultiralo potpisivanjem Deklaracije o saradnji, razmenom iskustava i direktnim i brzim postupanjem po zamolnicama u okviru međunarodne pravne pomoci.

Konstatovano da je ova saradnja bila na visokom nivou, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima, trgovine oružjem i drugih teških krivičnih dela i da će se daljim jačanjem saradnje Republičkog javnog tužilaštva i pravosudnih organa Republie Francuske doprineti jačanju vladavine prava, bezbednosti i stabilnosti, kako u našim državama, tako i u Evropi.

Republički javni tužilac takođe je u Parizu učestvovala na Desetom sastanku Mreže generalnih tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima država članica Evropske unije, od 16. do 18. maja 2018. godine, koju je otvorila ministar pravde Republike Francuske, Nikol Belubet.

Učešćem u radu Mreže generalnih tužilaca Evropske unije Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije nastavlja da jača međunarodnu pravosudnu saradnju, kao pouzdan partner evropskim tužilaštvima u uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela.

(Kurir.rs/Foto: privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...