OVAKO SU SE ZAVOLELI STEFAN I MAJA: Policajka me legitimisala! Zavoleo sam je, pa se njome i oženio! (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

Reci "da" Jubilarno 20. kolektivno venčanje

OVAKO SU SE ZAVOLELI STEFAN I MAJA: Policajka me legitimisala! Zavoleo sam je, pa se njome i oženio! (FOTO)

Društvo -

Policajka je, legitimisala me na ulici, a ja se zaljubio odmah. Sad sam se njome oženio, otkrio nam je Stefan Marković (23), potporučnik Vojske Srbije, na 20. kolektivnom venčanju održanom u Beogradu, na kojem je bilo 55 parova.

foto: Marina Lopičić

A policajka Maja (28) u beloj venčanici sa osmehom sluša svog supruga utegnutog u uniformu. - Oboje smo iz Negotina, ali tog dana sam je prvi put sreo. Bio sam u gradu s prijateljima, a ona u patroli. Tokom rutinske kontrole mi je zatražila ličnu kartu. Posle sam joj pisao na Fejsbuku i rodila se velika ljubav - dodaje Stefan, koji je prošle godine na promociji najmlađih oficira nagrađen pištoljem s posvetom. Maja je u šestom mesecu trudnoće, čekaju sina Ognjena. - Moja ideja je bila da se venčamo ovako. Godinama pratim kolektivna venčanja i htela sam da i ja budem deo toga - kaže mlada. Stefan radi na aerodromu u Batajnici, a planiraju da Maja nakon porodiljskog zatraži prekomandu u Beograd.

Ruska zastava

Doveo mladu iz Moskve

Slavoljub Spasić (66) iz Beograda i Tatjana Spasić Martinova (66), doktorka iz Rusije, upoznali su se na ulici u Moskvi. - Video sam je i morao sam da joj priđem. Inače smo oboje udovci i našli smo se, imamo decu i ona i ja i svi nas podržavaju. Bila je to ljubav na prvi pogled - ističe Slavoljub, a Tatjana dodaje: - Planiramo zajednički život, uživanje, putovanja. Prijamo jedno drugom, volimo se i to je najvažnije. Živećemo u Beogradu, meni se jako sviđa u Srbiji.

foto: Marina Lopičić

Izborili se

Poplava ih zbližila

Poplava 2014. godine je Nikoli Šćepanoviću (39) delimično uništila stan i celu garažu u Obrenovcu. Kristina iz Sombora je bila uz njega kad mu je bilo najteže. U to vreme su počeli da se zabavljaju, nedaće su ih još više zbližile i sada su stali na "ludi kamen". - Ona je želela da se venčamo ovako, a ja sam otišao da nas prijavim i iznenadio sam je. Kristina nije to očekivala - smeška se Nikola. Kristina Kedić Šćepanović (33) ponosna je na svog muža: - Ostala sam uz njega dok je bilo teško i tokom poplava i svega. Slučajno smo se upoznali preko Fejsa, eto sad brak, što se kaže, sudbina.

foto: Marina Lopičić

Sad čekaju sina

Visio po ceo dan kod nje na poslu

Bilo je i parova koji se nisu sami prijavili za kolektivno venčanje. Marinkoviće je prijavila mladoženjina majka. - Iznenadila nas je, nismo to očekivali. Zajedno smo dve godine, a upoznali smo se u radnji gde ja radim. Onda je počeo da dolazi svakog dana, prvo smo se družili, pa započeli vezu - otkriva Katarina Miloševski Marinković (28), koja za dva meseca treba da se porodi: - Dobićemo sina Lava! - ponosno dodaje suprug Marko Marinković (32).

foto: Marina Lopičić

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, kao svojevrsna poruka mladima da ljubav može da pobedi sve. Od tada se održava jednom godišnje, uvek u maju.

(Kurir.rs/Mina Branković/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track