VARNIČILO: Ministar Popović se okušao u zavarivanju
Foto: Beogradski Sajam

Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

VARNIČILO: Ministar Popović se okušao u zavarivanju

Društvo -

Sajam će trajati do 25. maja, a predstaviće se više od 600 izlagača promovišući 3D tehnologiju, robotiku, lasere, CNC mašine

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, najstariju manifestaciju pod kupolama Beogradskog sajma, svečano je otvorio Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Ministru Nenadu Popoviću pomogla je Jelena Aćimović, najbolja zavarivačica na svetu
Ministru Nenadu Popoviću pomogla je Jelena Aćimović, najbolja zavarivačica na svetufoto: Beogradski sajam
Pažljivi pokreti
Pažljivi pokretifoto: Beogradski sajam

Do 25. maja predstaviće se više od 600 izlagača promovišući četvrtu industrijsku revoluciju - industriju 4.0 i fabrike budućnosti, 3D tehnologiju, robotiku, lasere, CNC mašine...

Ministar u obilasku izlagača na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća
Ministar u obilasku izlagača na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignućafoto: Beogradski sajam

Prvi put će biti održano republičko takmičenje učenika srednjih škola "Mladi zavarivač", a najbolju uvertiru u to napravio je upravo ministar Popović, koji se oprobao u zavarivanju na specijalnom simulatoru. On je prvo pažljivo saslušao uputstva Jelene Aćimović, koja je pre dve godine u Pekingu kao maturantkinja proglašena za najbolju zavarivačicu na svetu, a onda spustio masku i započeo varenje.

Drugoga dana Sajma, sutra u podne će na specijalno postavljenom poligonu dronovima upravljati dvojica popularnih glumaca Bojan Perić i Stefan Buzurović. Zvezdama serija "Vojna akademija" i "Istine i laži" pridružiće se još neke poznate kolege, među kojima Peđa Damnjanović i Dimitrije Ilić, pa će se ceo događaj pretvoriti u jedno zabavno glumačko nadmetanje. Posetioci sajma će takođe moći da se oprobaju u upravljanju dronovima.

Pojedinačna ulaznica 300,

grupna 200 dinara

Pojedinačna ulaznica za 62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je 300, a grupna 200 dinara, dok je za studente i učenike stručnih škola 100 dinara, koliko košta i parking po satu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track