Poskupljenje hleba u septembru?

Novo brašno, nove cene

Poskupljenje hleba u septembru?

Društvo -
Mlinske kompanije će početkom jeseni, kada počnu da melju ovogodišnje hlebno žito, morati da formiraju novu cenu brašna, jer je sadašnja utrđena na nivou od 20 dinara za kilogram pšenice, rekao direktor kompanije "Agroposlovi Fidelinka" Dejan Pilja

BAČKA TOPOLA - Rast cene ovogodišnjeg roda pšenice zabeležen tokom žetve uticaće na povećanje cene brašna, pa se već u septembru može očekivati i nova, viša cena hleba, izjavio je danas komercijalni direktor kompanije "Agroposlovi Fidelinka" u Subotici Dejan Pilja.

"Mlinske kompanije će početkom jeseni, kada počnu da melju ovogodišnje hlebno žito, morati da formiraju novu cenu brašna, jer je sadašnja utrđena na nivou od 20 dinara za kilogram pšenice", rekao je Pilja lokalnoj "TV Omega".

Ukazujući da se sada u žetvi isplaćuju veće akontativne cene od tog iznosa, on je objasnio da će, ukoliko ta cena i dalje bude rasla, po formiranju tržišne, ukoliko bude na nivou traženih 23, 24 ili 25 dinara, mlinske kompanije morati da koriguju cenu brašna.

Prema Piljinim rečima, novo žito se u meljavu u određenom procentu ubacuje već u avgustu, nakon što prođe period dozrevanja, pa je realno već krajem septembra očekivati nove cenovnike mlinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track