CRVENI METEOALARM U OVOM DELU SRBIJE! Snažno nevreme sa gradom do četvrtka!
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen RHMZ

VREMENSKA PROGNOZA

CRVENI METEOALARM U OVOM DELU SRBIJE! Snažno nevreme sa gradom do četvrtka!

Društvo -

RHMZ je za sredu upozorio crvenim meteoalarmom na obilne padavine u jugozapadnoj Srbiji, dok su u zapadnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu na snazi narandžasti meteoalarm. U ostatku zemlje je žuti.

foto: RHMZ

Meteorolozi su upozorili i na vremenske nepogode, koje se odnose na 23. i 24. maj.

foto: RHMZ

"Danas i sutra (23. i 24.05.2018.) nestabilno sa uslovima za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom, naročito na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde se ponegde očekuje i preko 30 mm kiše za 3 h", piše u upozorenju.

Toplo i nestabilno

Pre podne sa dužim sunčanim intervalima, od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i pojavom grada, očekuju se u većini krajeva, a biće izraženiji na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 C do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 C do 28 stepeni.

foto: AP/Ilustracija

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, po podne sa kratkotrajnom kiša ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18 C, najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u četvrtak biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u popodnevnim satima, a ponegde se očekuje i pojava grada.

Zatim će do kraja perioda preovlađivati sunčano, u petak i za vikend uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je ređa pojava popodnevnih pljuskova i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DUGA IZNAD BEOGRADA! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track