MAJKA TVRDI DA JOJ JE DETE ZLOSTAVLJANO U OBDANIŠTU: Vaspitačica je tukla moju ćerku po leđima!
Foto: Shutterstock

Stop nasilju

MAJKA TVRDI DA JOJ JE DETE ZLOSTAVLJANO U OBDANIŠTU: Vaspitačica je tukla moju ćerku po leđima!

Društvo -

Snežana Nešić (40) tvrdi da je Vesna Dimitrijević, vaspitačica u vrtiću "Maslačak" u Lazarevcu, tukla njenu šestogodišnu ćerku H. P. po leđima i rukama jer devojčica, kako kaže, nije želela da zaspi u za to predviđeno vreme.

Prethodno je, priča majka, dete dobilo pretnje da će je vaspitačice zaključati u sobu. Dodaje da posle svega, zbog stresa i straha, devojčica odbija da ide u vrtić. - Zgrožena sam! Sve se desilo 8. maja. Moje dete nije moglo da zaspi. Vaspitačicama se žurilo da idu da puše i piju kafu, pa su bile nervozne. Zato je vaspitačica Vesna tukla moju ćerku, više puta je udarala po rukama i leđima. Dete se treslo. Preplašenu i uznemirenu sam je vodila kod psihologa. Nešićeva je istog dana pozvala vaspitačicu Dimitrijević.

foto: Kurir Privatna Arhiva

- Rekla je da ne želi o tome preko telefona, pa je došla kod nas kući. Priznala mi je da je udarila, ali "samo po guzi" i ne jako. Počela je da me moli da joj oprostim, ali ja to ne mogu. To je nasilje u vrtiću! Kada smo pozvali vaspitačicu i rekli da smo novinari, zbunila se i veza se prekinula. Ponovo smo pozvali i javio nam se njen suprug Vladimir Dimitirijević. - Vesna mora kod lekara. Ona je zbog te Beljićke pod stresom. Njeno dete gotivi Vesnu, a ona je svašta napričala i da je Vesna udarila njeno dete po prstima.

Na konstataciju da zovemo zbog prijave Snežane Nešić, a ne Beljićke, on se zbunio i dao slušalicu supruzi. - Nikada nisam bila nasilna prema deci. To se nikada nije dogodilo! Devojčica nema modrice i nije pretpela nikakvo nasilje.

Na pitanje da li je tačno da je bila 8. maja u kući kod Nešića, odgovarila je potvrdno, ali navodi drugi razlog posete. - Išla sam jer mi je devojčica rekla da me mnogo voli i da želim da dođem kod nje kući. Ja sad moram kod lekara, još sam pod stresom - rekla je u prekinula vezu.

Predškolska ustanova U toku je postupak po prijavi

Iz Predškolske ustanove "Rakila Kotarov-Vuka" kojoj pripada vrtić "Maslačak" kažu da je u toku postupak po prijavi.

- Sve tri vaspitačice zadežene za grupu gde ide dete tvrde da nije bilo nasilja. Ovo je prva prijava na rad vaspitačica. Majka devojčice odbija da razgovora sa timom ustanove, već dolazi otac koji je pomoćniku direktora rekao da ne misli da je došlo do fizičkog nasilja, nego da majka želi premeštaj deteta u drugi objekat - kažu u PU i dodaju da je dete prebačeno u drugi objekat.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track