STEFANOVIĆ I BRNABIĆEVA OTKRILI SPOMENIK: U spomen i čast poginulim policajcima, ljudima koji su dali živote na dužnosti (FOTO)
Foto: Tanjug/, Tanjug/Sava Radovanović

Uoči proslave Dana policije

STEFANOVIĆ I BRNABIĆEVA OTKRILI SPOMENIK: U spomen i čast poginulim policajcima, ljudima koji su dali živote na dužnosti (FOTO)

Društvo -
1 / 4 Foto: Tanjug/, Tanjug/Sava Radovanović

BEOGRAD - Spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP jeste za ponos, jer se simboličnim gestom vraća mali deo duga ljudima koji su dali živote za Srbiju i njene građane, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otkrili su danas spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali živote vršeći službenu dužnost zarad mira i bezbednosti Srbije na platou ispred zgrade SIV 3 ističući da pripadnici policije svojim požrtvovanim radom daju značajan doprinos bezbednosti, koja je osnova za izgradnju jake i stabilne Srbije.

foto: Tanjug/, Tanjug/Sava Radovanović

- Podizanjem spomen obeležja koje smo danas otkrili Srbija čuva uspomenu na pripadnike MUP-a koji su dali živote braneći Srbiju i čuvajući bezbednost svih građana. Njihova hrabrost i požrtvovanost su vrednosti koje su oduvek odlikovale srpsku policiju. Svojim životima ovi pripadnici MUP-a su te vrednosti zauvek ugradili u temelje naše policije. Njihova žrtva nije uzaludna. Srbija je danas stabilna i bezbedna zemlja, u kojoj svaki dan živimo i radimo na stvaranju bolje budućnosti - rekla je premijerka.

Ona je istakla da vlada ima za cilj da danas budemo bolji i jači nego što smo bili juče, ali nešto slabiji nego što ćemo biti sutra.

foto: Tanjug/, Tanjug/Sava Radovanović

- MUP ima jednu od najznačajnijih uloga u ostvarenju tog cilja - pomažete nam da donesemo i primenimo ispravne i hrabre odluke. Bezbednost je osnova za izgradnju jake i stabilne Srbije. Ako možemo da garantujemo punu sigurnost svih naših građana i gostiju možemo da racucnamo na veće plate, penzije, bolji standard, perspektivu za budućnost, da će mladi ostajati u Srbiji, da će biti više dece i Srbija biti bogatija - poručila je Brnabić.

Istakla je da je ponosna na Srbiju i MUP, jer se naša zemlja pokazala kao važan faktor stabilnosti i bezbednosti regiona.

foto: Tanjug/, Tanjug/Sava Radovanović

"Slike naših policajaca i odnos prema migrantima, ljudima u nevolji, obišle su svet kao primer humanosti i empatije, i to u danima kada su se u otvorenoj Evropi podizali zidovi i evropske ljudske vrednosti bile na testu. Srbija je zahvaljujući vama, pripadnicima MUP, pokazala veliko srce - rekla je Brnabić zahvaljujući policajcima što svojim radom obezbeđuju građane. Rekla je da država ceni njihov rad i da će dati sve od sebe da obezbedi bolju opremu i uslove, veće plate. Poručila im je da nastave da rade sa istom posvećenošću i završila govor rečima - "Hvala vam".

Spomen-obeležje u čast pripadnika MUP-a koji su žrtvovali svoje živote obavljajući službenu dužnost biće otkriveno danas, a prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministar Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Govoreći o predstojećoj proslavi Dana Ministarstva unutrašnjih poslova 27. maja, Stefanović je pozvao sve građane da dođu na celodnevno druženje sa policijom. Ove godine na obeležavanju tog dana prisustvovati dva orkestra - mađarski i poljski, koji će biti gosti na svečanom defileu.

Ministar je za TV Pink rekao i da će na Trgu Nikole Pašića, kod Presedništva i parlamenta biti postavljeni punktovi sa policijacima, gde će građani imati priliku da vide tehniku, policijske jedinice, a za najmlađe biće improvizovane stene na koje će moći da se penju.

Osim centralnog defilea i proslave, po prvi put ove godine biće organizovan i veliki koncert na Kalemegdanu sa gostujućim i srpskim orkestrom, kao i velikim brojem izvođača, rekao je Stefanović. On je pozvao sve građane da posete koncert.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track