NAREDNA TRI DANA SUNCE ĆE BITI NEMILOSRDNO! RHMZ izdao upozorenje: Ne izlazite napolje bez zaštite!
Foto: Profimedia

vremenska prognoza

NAREDNA TRI DANA SUNCE ĆE BITI NEMILOSRDNO! RHMZ izdao upozorenje: Ne izlazite napolje bez zaštite!

Društvo -

RHZM upozorava da će pored visokih temperatura koje će dostizati i 30 podeok Celzijusove skale narednih dana UV zračenje u Srbiji biti veoma visoko te apeluje na građane da se ne izlažu suncu bez adekvatne zaštite.

foto: RHMZ Printscreen

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) od danas se očekuje smanjenje padavina, pa će samo na severozapadu zemlje padati kiša, a tokom vikenda se očekuje sve toplije vreme.

- Vikend koji je ispred nas obeležiće pretežno sunčano i toplo vreme, ponegde se očekuje kratkotrajna kiša sa pljuskovima, ali sve ukazuje na poboljšanje vremena - rekli su iz RHMZ-a.

Od ponedeljka će biti pretežno sunčano. Temperatura će biti iznad prosečnih vrednosti za poslednju dekadu maja, uglavnom od 27 do 30 stepeni.

foto: RHMZ Printscreen

U Nišu će, recimo, prema trenutnoj prognozi za narednih pet dana, od sutra pa sve do srede maksimalna dnevna biti 30 stepeni Celzijusa.

Ipak stanovnici mnogih gradova danas i u naredna dva dana izloženi su vrlo visokim vrednostima UV zraka.

Tokom današnjeg dana UV indeks u većini gradova biće 8 i 9, što se smatra vrlo visokim zračenjem. Pa se oprez savetuje građanima Smederevske Palanke, Kraljeva, Kopaonika, Sjenice, Dimitrovgrada, Vranja...

U Beogradu će UV indeks biti visok, pa će iznositi 6, a ista situacija se očekuje i u Valjevu 7, Bačkom Karlovcu 6, Vršcu 6 i Loznici 6. Ista situacija biće i tokom vikenda.

Stoga RHMZ upozorava građane da se bez zaštite ne izlazi na sunce.

(Kurir.rs Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track